Reducerea CAS cu 5% a fost adoptata de Camera Deputatilor

Publicat in Politica 02 Iulie 2014 984 ori
Google+ WhatsApp
Reducerea CAS cu 5% a fost adoptata de Camera Deputatilor
Reducerea CAS cu 5% a fost adoptata de Camera Deputatilor

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat miercuri proiectul de lege pentru modificarea Codului fiscal, care prevede reducerea CAS cu cinci puncte procentuale la angajator.

 
 

Reglementările din proiectul de lege adoptat prevăd diminuarea cotelor plătite de angajatori, în funcţie de condiţiile de muncă, pentru contribuţia de asigurări sociale datorată bugetului asigurărilor sociale de stat după cum urmează: 15,8% pentru condiţii normale de muncă; 20,8% pentru condiţii deosebite de muncă; 25,8% pentru condiţii speciale de muncă şi pentru alte condiţii de muncă.

 

Măsura reducerii CAS cu cinci puncte procentuale la angajator urmează să intre în vigoare începând cu 1 octombrie.

 

Pentru acest proiect de lege au votat 304 deputaţi, nu a fost nicio abţinere şi niciun vot împotrivă. Proiectul a fost adoptat şi de Senat, iar Camera este for decizional.

Deputatul Vlad Cosma, fost membru in Comisia pentru Buget, Finante si Banci, a declarat ca aceasta masura reprezinta un act benefic atat pentru firme, cat si pentru bugetul de stat: "Aceasta masura de relaxare fiscala va determina o crestere a numarului de angajati, avand un impact pozitiv si asupra scaderii nivelului de somaj. Multe firme din tara noastra au preferat, pana acum, sa pastreze un nivel subdimensionat din punct de vedere al efectivului salariatilor. Sporirea personalului va insemna, automat, o rata de productie mai mare si deci mai multi bani la bugetul de stat, din impozitul pe profit.", a declarat deputatul.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.