Incă un greu al PNL trece de partea lui Tăriceanu

Publicat in Politica 01 Iulie 2014 1736 ori
Google+ WhatsApp
Incă un greu al PNL trece de partea lui Tăriceanu
Incă un greu al PNL trece de partea lui Tăriceanu

 

Lanțul demisiilor din PNL continuă. Mihai Stănişoară şi-a anunţat, marţi, demisia din PNL şi precizează că această decizie nu înseamnă nici oportunism şi nici trădare, ci este legată de faptul că partidul s-a transformat într-o lună într-un teatru de război al agendelor personale.

 

 'Am luat decizia de a demisiona din PNL. De fapt, mai corect ar fi să spun că PNL a luat hotărârea de a demisiona din funcţia de partid care trebuie să-i reprezinte pe cetăţenii cu vederi liberale din ţara noastră. A coborî dintr-un tren care şi-a schimbat ruta convenită şi asumată şi se îndreaptă către prăpastie nu înseamnă nici trădare şi nici oportunism. Înseamnă o raportare corectă şi sănătoasă la un sistem referenţial care a rămas neschimbat. Nu pot să nu îmi ascund dezamăgirea privind evoluţia recentă a Partidului Naţional Liberal, transformat, în doar o lună, într-un teatru de război al agendelor personale şi în care principiile de dreapta, liberale, au încetat să mai fie măcar rostite, cu atât mai puţin dezbătute, apărate şi promovate. Mai mult, România şi românii au dispărut de pe agenda PNL', susţine Stănişoară.

 

Totodata, el subliniază că rămâne consecvent hotărârii sale din martie 2013 prin care a anunţat că îşi pune la dispoziţia mişcării liberale, de dreapta, din România toată priceperea, buna-credinţă, experienţa şi energia, motivând că este absolut convins că doar dreapta românească poate ajuta fiecare cetăţean să trăiască mai prosper, mai sigur şi mai împlinit.

 

'După o criză economică ce a afectat profund destine şi mentalităţi, nu doar în România, ci şi în restul lumii, după nenumărate provocări la adresa siguranţei naţionale, cu impact direct asupra vieţii fiecăruia dintre noi, am convingerea că doctrina liberală este cea care ar trebui să reprezinte dreapta românească. M-am alăturat cu inima deschisă echipei PNL, fără a cere niciun privilegiu, animat doar de dorinţa de a-mi aduce contribuţia la succesul mişcării liberale. Am fost şi sunt un om de dreapta. Prin toată activitatea mea publică din ultimii cinsprezece ani am fost slujitorul devotat al principiilor economiei de piaţă, a liberei iniţiative private, a securităţii individuale şi naţionale, a drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, a parcursului în NATO şi UE a României. În funcţiile de demnitate publică am slujit ţara şi pe cetăţenii ei cu eficienţă, onestitate şi, uitându-mă la scena politică, cu modestie. Ca membru PNL, am fost un soldat disciplinat care a pus binele partidului înaintea imaginii mele de politician. Am răspuns tuturor răutăţilor şi ipocriziilor cu tact, dar şi cu sinceritate, din respect pentru mine însumi şi pentru cetăţeni', arată el.

 

Stănişoară precizează că este un om de dreapta, un liberal.

 

'Sunt membru al mişcării liberale din România, care nu mai este reprezentată de PNL. Mă voi dedica demersului de a recuceri încrederea publicului de dreapta, cu simpatii liberale, şi îmi propun să demonstrez, zi de zi, ceas de ceas, că liberalismul este cartea câştigătoare a României, care poate aduce prosperitate, securitate şi mândrie naţională', afirmă Mihai Stănişoară.

 

El susţine că majoritatea membrilor PNL sunt în prezent derutaţi şi le propune să 'judece cu discernământ şi responsabilitate, iar mai apoi să-şi răspundă faţă de propria lor conştiinţă dacă le place încotro se îndreaptă' partidul.

 

'Cel mai important însă, compatrioţilor cu vederi liberale le spun că merită să aibă încredere în cei care apără valorile liberalismului românesc', afirmă Stănişoară, care adaugă că nu pleacă nicăieri, ci rămâne alături de valorile liberale şi de cei care le respectă şi le preţuiesc.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.