Cariera lui Rosca se apropie de final. Cine va fi sef in "familia PNL-PDL", in Prahova

Publicat in Politica 26 Iunie 2014 2522 ori
Google+ WhatsApp
Cariera lui Rosca se apropie de final. Cine va fi sef in "familia PNL-PDL", in Prahova
Cariera lui Rosca se apropie de final. Cine va fi sef in "familia PNL-PDL", in Prahova

Ph-online.ro vă prezintă care vor fi viitori şefi politici, la nivelul judeţelor din Muntenia, în viitoarea familie PNL- PDL.

 

 

 

Prahova

 

Liberalii nu au nici o şansă să se impună în faţa Robertei Anastase, considerată unul dintre cei mai influenţi lideri ai PDL. În plus, şeful PNL Prahova, Mircea Roşca, este foarte aproape de o decapitare din fruntea acestei organizaţii ca urmare a revoltei unui grup semnificativ de deputaţi pe care fostul număr doi din PNL s-a arătat incapabil să o gestioneze. Mai mult de atât, scorul politic al PNL la nivelul judeţului Prahova este unul mai mic decât cel al democrat-liberalilor. Fără niciun dubiu, Roberta Anastase va conduce, la nivelul judeţului Prahova, partidul care va rezulta în urma fuziunii dintre PNL şi PDL.

 

 

Ilfov

Acest judeţ este controlat din punct de vedere politic, deja de ani buni, de liberalul Marian Petrache, personaj care evident va prelua hăţurile puterii în partidul care va apărea după realizarea fuziunii PNL- PDL. Cristache Rădulescu, şeful PDL Ilfov, este considerat unul din apropiaţii lui Marian Petrache, cei doi având în un istoric comun extrem de bogat. Chiar acum câteva zile, în cadrul emisiunii Dosarul Zilei, realizat de Silviu Mănăstire, a fost dezvăluit cum, atât Petrache, cât şi Cristache Rădulescu, l-au susţinut politic, rând pe rând, pe fostul şef APIA, Dorel Benu, aflat în prezent în arest. Este evident că Marian Petrache, mai ales şi prin greutatea politică pe care o va avea după ce va fi „uns” ca secretar general al PNL, va conduce cu mână de fier viitoarea organizaţie ce va apărea în urma fuziunii dintre cele două partide.

 

Argeş

În acest judeţ, democrat-liberalii nu exisă în realitate. Singurul personaj din cadrul PDL care conta în vreun fel la nivelul judeţului era fostul senator Mircea Andrei, dar acesta a demisionat din partid după ce i-a reproşat lui Vasile Blaga că „a uitat că există judeţul Argeş pe harta politică”. Surse din cadrul PDL ne-au precizat că Mircea Andrei a fost extrem de nemulţumit ca urmare a faptului că democrat-liberalii din Argeş nu ar fi beneficiat de posturi în adminstraţie pe timpul guvernării Boc.

Nici PNL nu prea mai există pe harta politică a judeţului, mai ales după ce fostul ministru, Andrei Gerea, a decis să se alăture grupului condus de Călin Popescu Tăriceanu. Senatorul liberal Ion Popa, cel care conduce în prezent organizaţia PNL Argeş, nu prea mai este în graţiile actualei conduceri a PNL după ce a obţinut un rezultat dezastruos la alegerile europarlamentare din 25 mai. În plus, acesta a făcut greşeala să se solidarizeze public cu Mircea Diaconu, iar acest fapt pare să fi produs serios probleme printre liberali.

Totuşi, informaţiile indică faptul că liberalii se vor impune în faţa celor din PDL în judeţul Argeş.

 

Buzău

În acest judeţ, Cezar Preda va fi „tătucul” viitoarei organizaţii ce va rezulta după fuziune. Omologul său liberal, Cristinel Bîgiu, este cu un pas în curtea PSD, iar celălalt „greu” al PNL din acest judeţ, în persoana şefului deputaţilor liberali George Scutaru, nu se „simte” prea bine după mazilirea din partid a lui Crin Antonescu. PESURSE.RO a purtat discuţii cu o serie de lideri politici din judeţul Buzău, iar concluzia a fost una unanimă: „Cezar Preda este şeful politic al judeţului Buzău.”

 

Dâmboviţa

Colaborarea dintre PNL şi PDL la nivelul acestui judeţ este una deja de tradiţie. Cu privire la cine va fi „tătucul” în viitoarea familie a celor două partide este un aspect încă greu de precizat. Atât Mihai Volintiru, liderul liberalilor, cât şi Iulian Vladu, şeful PDL Dâmboviţa, sunt favoriţi să preia frâiele politice în cadrul formaţiuni politice ce va apărea în urma fuziunii. Conform informaţiilor noastre, acest judeţ va fi unul de sacrificiu. Astfel, balanţa ar uma să fie înclinată către un anumit partid, după limpezirea apelor în celelalte judeţe. Dacă va fi nevoie, în vederea păstrării unui echilibru între PNL şi PDL în viitoarea alianţă, şefia viitorului partid de dreapta va fi prealuată de partidul aflat în dezavantaj la nivel naţional.

 

Vrancea

Liberalul Nini Săpunaru este cel care va fi „înscăunat” şef peste viitorul partid PNL-PDL la nivelul judeţului Vrancea. PDL Vrancea este condusă de un anume Costică Neaţă, „personaj necunoscut, insignifiant şi lipsit de orice fel de putere politică”, după cum l-au caracterizat unul din membrii PNL- Vrancea. Unul din liderii naţionali ai democrat-liberalilor a precizat că „Vrancea va fi cedată PNL. Este unul din judeţele unde orice am face noi (n.r.: referindu-se la PNL şi PDL), PSD va domina mereu. Oprişan este şef!”.

 

Galaţi

În acest judeţ bătălia pentru cine va fi „tătucul” în viitoarea familie PNL-PDL este una deja tranşată. Liderul PDL Galaţi, Doru Răzmeriţa, a recunoscut că preşedinţia viitorului partid în acest judeţ va aparţine PNL-ului. Trebuie precizat că liberalii, la nivelul organizaţiei Galaţi, sunt divizaţi în două tabere, una condusă de primarul liberal al Municipiului Galaţi, Marius Stan, iar cealaltă este condusă de fostul ministru al Administraţiei, Victor Paul Dobre. Rămâne de văzut care din cele două tabere liberale se va impune în bătălia pentru şefia viitorului partid în Galaţi.

 

Brăila

În Brăila, PDL este condus de fostul ministru al Transporturilor, Alexandru Nazare, în timp ce liberalii sunt conduşi de şeful comisiei juridice din Senat, Cătălin Boboc. Relaţia dintre cele două organizaţii nu pare una tocmai bună, iar fuziunea dintre acestea în Brăila se preconizează că va fi una „asistată” de la centru. Contactat de PESURSE.RO, deputatul PDL Alexandru Nazare a lansat acuzaţii destul de dure la adresa liberalilor, precizand următoarele „nu e foarte usor (n.r.: să fuzionăm) pentru ca PNL Braila e in continuare alaturi de PSD in guvernarea judetului Braila si are oameni in functii: vicepresedintele Consiliului Judetean Braila, viceprimar si asa mai departe. Este clar ca nu este atat de usor cum a fost in alte judete. Eu cred ca pana la urma liberalii isi vor da seama ca singura sansa de a realiza ceva in Braila, care de 20 de ani este judet rosu si e condus de PSD si e complet rupt de lume, nu putem face ceva decat daca incepem sa lucram impreuna si facem opozitie de jos in sus. Eu in continuare am speranta asta. Lasand la o parte lucrurile astea, eu in continuare trag sperante ca vor renunta la aceasta colaborare cu PSD si vor veni alaturi de noi si vom face opozitie onesta si adevarata, cum PDL face la Braila de 2 ani de zile”.

 

Constanţa

La nivelul acestui judeţ, şeful viitoarei „familii” PDL- PNL se pare că va fi preluat de democrat-liberali. Mai precis de senatorul democrat- liberal Gigi Chiru, cel care deşi nu este poate cel mai cunoscut lider al acestui partid, dar este catalogat drept unul din personajele cu influenţă şi o voce puternică, care se va impune în faţa PNL. Gheorghe Dragomir, liderul PNL Constanţa a precizat, în exclusivitate pentru PESURSE.RO că „nu l-ar deranja prea tare dacă un coleg mai bun îmi ia locul (n.r.: referindu-se la un coleg din PDL). Dacă un coleg îmi va lua locul și este peste mine ca valoare voi fi bucuros. Nu mă deranjează, ba din contră, pentru că lupta pe un post este una deschisă. Locul este al președintelui filialei. Și dacă nu ar fi fost vorba de o fuziune, mă bucur când va veni ziua ca un coleg să preia conducerea filialei pentru că eu voi avea mai puține responsabilități. Nu am fost și nu voi fi niciodată legat de o funcție și nu mă va determina să fiu supărat pe cineva, să am o problemă dacă pierd funcția.” Astfel, la Constanţa se preconizează că PDL ca fi „tătucul” viitoarei familii PNL- PDL.

 

Călăraşi

Fără niciun dubiu, Călăraşiul va intra sub „papucul” liberalilor. Răducu Filiescu este baronul liberal cu cele mai bune rezultate electorale, scorurile înregistrate de PNL în acest judeţ fiind unele în jurul a 50%. Chiar şi la alegerile europarlamentare, când liberalii au înregistrat un eşec răsunător, Filipescu a reuşit să obţină un procent de peste 35%. Trebuie precizat că democrat-liberalii nici nu există pe harta politică a acestui judeţ.

 

Giurgiu

O situaţie aproape identică cu cea din Călăraşi, regăsim şi în judeţul Giurgiu. Vasile Mustăţea, liderul PNL Giurgiu, cel care de altfel este şi şeful Consiliului Judeţean Giurgiu, este practic personajul politic care va conduce cu siguranţa viitorul partid PNL-PDL de la nivelul acestui judeţ, democrat- liberalii necontând în niciun fel în acest judeţ.

 

Teleorman

În judeţul de unde provine vicepremierul Liviu Dragnea, se pare că PNL va lua faţa celor din PDL, iar Marin Almăjanu, deputatul care a obţinut cel mai are procent electoral la alegerile parlamentare din 2012, va fi şef peste cele două partide de dreapta în urma fuziunii celor două partide de dreapta.

 

Ialomiţa

Cazacu Marinică, şeful PDL Ialomiţa, a precizat pentru PESURSE.RO că „a avut o primă discuție cu cei din PNL şi că vor alege variantele cele mai bune pentru noul partid. Probabil la început vor fi co-președinți. Avem câte un parlamentar si noi si PNL. Noi avem 19 primari și ei mai puțini. Dacă luăm în calcul alegerile europarlamentare ei au luat cu 2% mai mult decât noi.”

Ioan Martin, şeful PNL Ialomiţa este vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Ambii lideri politici locali nu au niciun cuvânt de spus în politica mare şi în mod sigur şeful viitorului partid în acest judeţ va fi decis la centru. Poate că liberalii ar fi sperat ca ei să preia puterea în acest judeţ, având în vedere că actualul purtător de cuvânt al PNL, Cristina Pocora, este membru de drept al acestei filiale, dar având în vedere că aceasta va fi lăsată în afara viitoarei conduceri a partidului, pare să fi murit şi ultima speranţă a liberalilor ialomiţeni. Pentru păstrarea unui echilibru, se pare că judeţul va fi cedat PDL.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.