CUTREMUR in lumea "buna": Bercea tinea o agenda cu datoriile. Lui Basescu i-a dat 6 MILIARDE in campania din 2009

Publicat in Politica 25 Iunie 2014 2660 ori
Google+ WhatsApp
CUTREMUR in lumea "buna": Bercea tinea o agenda cu datoriile. Lui Basescu i-a dat 6 MILIARDE in campania din 2009
CUTREMUR in lumea "buna": Bercea tinea o agenda cu datoriile. Lui Basescu i-a dat 6 MILIARDE in campania din 2009

Despre "carneţelul lui Bercea Mondial", care conţine numele şi sumele de bani primite de diverse personaje din administraţia locală sau chiar din Bucureşti de la clanul Anghel, au apărut în media încă de la sfârşitul săptămânii trecute.

 

 

 

Jurnalistul Adrian Ursu a oferit public primele informaţii despre datele conţinute de acest carneţel, în cadrul emisiunii Sinteza zilei, la Antena 3.

 


Carneţelul lui Bercea, un banal carnet de matematică de culoare gri, legat cu sfoară, a fost descoperit la percheziţiile efectuate la locuinţa lui Sandu Anghel, cu ocazia descinderii efectuate de poliţişti în dosarului ce cercetare penală în care acesta era acuzat de tentativă de omor.

 


Carneţelul conţine informaţii despre banii pe care Bercea i-a dat mită pentru a obţine diverse servicii şi de asemenea sumele pe care acesta le oferea cu camătă şi termenul la care trebuie returnaţi, însemnările fiind făcute în perioada 2008-2009.

 

Adrian Ursu a declarat că  într-una din notiţele din carnet apare informaţia conform căreia Traian Băsescu a primit din partea lui Bercea Mondial, ca donaţie în cursul campaniei electorale din 2009. suma de şase miliarde de lei vechi.

 


Această menţionare merită cercetată de organele abilitate, suma legală cu care o persoană fizică poate oferi sprijin financiar în cadrul unei campanii electorale fiind limitată la 75 de milioane de lei vechi.

 

Tot in carnet, Bercea isi notase suma de 130.000 de euro pe care ii primise de la Dorin Cocos, fostul sot al Elenei Udrea, pentru a se retrage de la o licitatie.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.