PSD şi PP-DD au semnat un PROTOCOL de colaborare la nivel LOCAL şi PARLAMENTAR

Publicat in Politica 25 Iunie 2014 2174 ori
Google+ WhatsApp
PSD şi PP-DD au semnat un PROTOCOL de colaborare la nivel LOCAL şi PARLAMENTAR
PSD şi PP-DD au semnat un PROTOCOL de colaborare la nivel LOCAL şi PARLAMENTAR

PSD şi PP-DD au semnat miercuri, la Palatul Parlamentului, un protocol de colaborare la nivel local şi parlamentar, în urma negocierilor purtate de cele două formaţiuni.

 

 


Premierul Victor Ponta a precizat că PSD a încheiat un acord politic cu PP-DD pentru colaborare la nivel local şi parlamentar.

 

"Nu s-a cerut şi nu s-a discutat despre prezenţa în cadrul Cabinetului a PP-DD, pentru că asemenea decizie nu poate fi luată de PSD, trebuie discutată cu membrii Coaliţiei. La nivel parlamentar şi local vom colabora, iar proiectele comune pe care le avem, în urma unor consultări, le vom susţine. Nu este un parteneriat foarte rigid, vor fi propuneri pe care PSD le va face şi s-ar putea ca PP-DD să nu fie de acord, la fel vor fi propuneri ale PP-DD cu care PSD nu va fi de acord, dar am inclus în document un set de politici publice cu care suntem de acord ambele partide şi pe care le vom susţine împreună", a precizat Ponta.

 

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a declarat, la rândul său, că votul PP-DD din plenul Parlamentului privind cererea de demitere a preşedintelui Băsescu a determinat încheierea protocolului cu acest partid.

 

"Votul de astăzi a fost extrem de important pentru semnarea protocolului, practic, votul de astăzi a determinat întâlnirea şi semnarea protocolului, pentru că PP-DD a arătat clar că este consecvent anti-Băsescu", a spus  Dragnea.

 

Preşedintele PSD, Victor Ponta, preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, şi preşedintele PP-DD, Simona Man, s-au întâlnit la Palatul Parlamentului pentru a finaliza protocolul de colaborare între cele două formaţiuni.

 

Victor Ponta declara, recent, că nu se "ruşinează" cu electoratul PP-DD şi că social-democraţii vor continua negocierile cu partidul condus de Simona Man pentru construirea unor majorităţi la nivel local.

 

"Politic, am stabilit că vom continua discuţiile pentru formarea unor alianţe în toate structurile locale cu cei de la PP-DD pentru a suplini ruperea USL-ului de către PNL şi trecerea acestora în alianţe cu PDL. (...) PP-DD a obţinut, în 2012, peste 10% din voturi, iar electoratul PP-DD eu îl consider unul important şi pentru care trebuie să existe politici sociale, economice. Eu nu mă ruşinez. Eu vreau să reprezint acest electorat şi vreau să luăm măsuri pe care acest electorat le susţine. (...) Noi discutăm cu PP-DD pentru majorităţi şi proiecte la nivel local şi naţional", a spus Ponta.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.