PNL dansează după cum îi cântă PDL

Publicat in Politica 24 Iunie 2014 3213 ori
Google+ WhatsApp
PNL dansează după cum îi cântă PDL
PNL dansează după cum îi cântă PDL
Marea fuziune de dreapta arată mai degrabă cu o stângăcie din partea liberalilor. În ultimele zile, democrat-liberalii au devenit tot mai vocali și mai vizibili în spațiul public, în timp ce liberalii au rămas cuminți în banca lor.
 
 
 
 
În acest moment, se pare că negocierile pentru marea fuziune decurg cu două viteze diferite. Democrat-liberalii demonstrează prin ultimele ieșiri publice că sunt tare dornici să realizeze fuziunea, în timp ce liberalii se cam fac că plouă.
 
 
Un prim exemplu în acest sens s-a petrecut la finalul săptămânii trecute, atunci când la Arad a avut loc ședința comună a Ligii Aleșilor locali din PDL și PNL, sub oblăduirea maestrului de ceremonii Gheorghe Falcă. Astfel, peste 500 de aleşi locali din cadrul organizaţiilor arădene ale PNL şi PDL, între care s-au aflat şi cei 50 de primari liberali şi liberal-democraţi, s-au întâlnit vineri seară în sala de concerte a Palatului cultural din Arad.
 
 
Falcă a fost și cel care și-a atribuit rolul de lider al noii grupări înființate pe scena politică. La finalul întâlnirii, acesta a luat cuvântul pentru a puncta importanţa întrunirii, exprimându-şi convingerea că efortul comun al celor două partide va aduce României, la finele acestui an, un preşedinte de dreapta.
 
 
Însă, nu doar acest eveniment a dat de înțeles că PNL pierde combustibil în privința negocierilor cu PDL. Încă din prima zi a săptămâni, de la primele ore, au avut loc noi discuții între PNL și PDL.
 
 
Cei care au ieșit la declarații au fost Cristina Pocora și Cătălin Predoiu. Ceea ce a putut observa toată lumea este un lucru care îi îngenunchează pe cei din conducerea PNL. Vocala purtătoare de cuvânt a PNL a fost redusă la tăcere de Predoiu, care și-a arogat dreptul de a comunica deciziile luate.
Liberala părea pierdută în acest proiect politic, în vreme ce Predoiu se comporta ca un adevărat lider al celor două formațiuni.
 
 
Viteza de reacție a PNL a lăsat de dorit și în cazul lui Traian Băsescu. În vreme ce PDL s-a poziționat clar de partea lui Traian Băsescu, PNL a rămas în aer. Liberalii nu știu acum ce să facă, în ce direcție să o ia. Dacă merg pe susținerea lui Băsescu își pun în cap întreg electoratul. Dacă nu merg cu Băsescu se poziționează împotriva viitorilor parteneri / membrii de partid.
 
 
Până și votul din cadrul grupului PNL de la Senat pare a fi unul care arată că liberalii nu mai vor să supere pe nimeni. Susținerea declarației propusă de Călin Popescu-Tăriceanu va fi susținută de liberali, după ce, cu 5 voturi pentru, 4 împotrivă și o abținere, senatorii PNL au decis să meargă pe această variantă.
 
 
Evenimentele din ultima perioadă par că i-au prins pe liberali pe picior greșit. Faptul că președintele lor nu este în București tot timpul se simte și în ceea ce privește comunicare publică. Până ajunge mesajul de la Sibiu până la București, durează.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.