RUŞINOS! Liberalii nu sustin reducerea CAS, prin absenta la vot

Publicat in Politica 24 Iunie 2014 1246 ori
Google+ WhatsApp
RUŞINOS! Liberalii nu sustin reducerea CAS, prin absenta la vot
RUŞINOS! Liberalii nu sustin reducerea CAS, prin absenta la vot

Senatul a votat marti una dintre cele mai asteptate masuri economice promise de Guvernul Ponta, mai exact de fosta alianta USL. Este vorba despre reducerea CAS cu cinci procente. Asa cum se stie, initiativa privind reducerea CAS a apartinut liberalilor, fiind de altfel cel mai important punct al PNL din programul de guvernare USL.
 
 
 
 
 
Decizia de reducere a CAS din Senat a fost luata cu 109 voturi “pentru” si o abtinere.
 
 
Trebuie reamintit un aspect foarte important şi anume că în 2013, mai precis în cadrul şedinţei Delegaţiei Permanente a PNL, ce a avut loc la Constanţa, la sfârşitul lunii august, liberalii au votat în unanimitate susţinerea măsurii de reducere a CAS cu 5%. Ba mai mult de atât, toţii liderii PNL, în spaţiul public, susţineau cu vehemenţă adoptarea unei astfel de demers, liberal prin excelenţă, după cum aceştia ne explicau la fiecare ieşire publică.
 
 
Chiar la un moment dat, conducerea PNL a impus celor din PSD că dacă nu susţin reducerea CAS cu 5%, liberalii sunt pregătiţi să rupă alianţa.
 
 
Apoi, când USL totuşi s-a rupt, liberalii au continuat să susţină public, cu vehemenţă, oportunitatea reducerii CAS. Au introdus şi o moţiune de cenzură în luna martie, în textul căreia cei din PNL explicau necesitatea introducerii unei astfel de măsuri, precizând că CAS-ul trebuie urgent redus, până la 1 iulie.
 
 
"Cerem Guvernului Ponta 3 să adopte până la data de 1 mai anul curent măsura scăderii CAS cu 5 punte procentuale la angajator şi măsura neimpozitării profitului reinvestit. Dacă aceste lucruri nu se vor întâmpla, atunci PNL va depune o moţiune de cenzură", ameninţa Crin Antonescu in luna martie.
 
 
Astfel, în aceste conditii in care aceasta masura a fost promovata si sustinuta până de curând de PNL, ne-am fi asteptat ca liberalii sa o voteze in bloc.
 
 
Totuşi, conform cu realitatea din Senat şi ce senatori au votat reducerea CAS cu 5%, o mare parte din liberali par să fi uitat că până de curând erau cei care se băteau cu pumnii în piept că trebuie adoptată o astfel de măsură, dar nu vrea Victor Ponta şi PSD.
 
 
Conform datelor oficiale existente pe site-ul Senatului României, mai bine de jumatate dintre senatorii PNL au absentat de la votul privind reducerea CAS. Mai exact, aceasta masura a fost votata de doar 23 de senatori liberali. În schimb, ceilalţi 24 de senatori ai PNL par să fi dat bir cu fugiţii şi preferând probabil să se ocupe de împărţeala puterii cu PDL în virtutea viitoarei fuziuni sau fie să tragă sforile pentru a ocupa un loc în viitoarea conducere a PNL.
 
 
Printre cei care şi-au găsit ceva mai bun de făcut decât să vină la votul din cadrul Senatului, îi regăsim pe Teodor Atanasiu, Crin Antonescu, Corneliu Dobriţoiu sau Varujan Vosganian.
 
 
Iata lista cu cei 24 de senatori PNL care au absentat de la votul privind reducerea CAS:
 
 
În favoarea reducerii CAS cu 5% au votat 60 de senatori PSD, 8 senatori PDL, 8 senatori UDMR si 6 senatori PC.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.