Băsescu, în lacrimi: Între nevoia de asigurare a justiţiei şi reflexul de a-mi apăra fratele, aleg justiţia

Publicat in Politica 19 Iunie 2014 2635 ori
Google+ WhatsApp
Băsescu, în lacrimi: Între nevoia de asigurare a justiţiei şi reflexul de a-mi apăra fratele, aleg justiţia
Băsescu, în lacrimi: Între nevoia de asigurare a justiţiei şi reflexul de a-mi apăra fratele, aleg justiţia

Preşedintele Traian Băsescu a declarat că nu a făcut nici o intervenţie în cazul condamnării lui Bercea Mondial, dar ştia de anul trecut de problemele fratelui său încă de anul trecut când i-a recomandat să se adreseze Parchetului din Constanţa. Şeful statului i-a reproşat lui Mircea Băsescu anturajul în care a intrat şi a avertizat că toată lumea este egală în faţa legii, iar în cazul în care a săvârşit fratele său ceva ilegal, va trebui să răspundă în faţa legii.

 

 


Iată declaraţiile preşedintelui:

 


-Niciodată nu am avut cu fratele meu vreo discuţie cu privire la sprijinirea dl. Sandu Anghel în procesele sale. Există suspiciunea intervenţiei mele în derularea justiţiei sau cel puţin aşa a fost lansată public. De aceea fac un apel public la orice poliţist, orice procuror sau judecător implicat în cazul condamnării lui Anghel Sandu, dacă a existat vreo internveţie a mea pe această scară a anchetei să o facă publică.

 

-Proba că nu a existat o astfel de intervenţie este chiar condamnarea la ani grei de închisoare a domnului Anghel şi asta arată că dacă intervenţia ar fi putut exista, eu fac un apel la poliţişti, procurori sau judecători să spună public dacă a existat vreo intervenţie din partea mea. Cunosc varianta fratelui meu încă de anul trecut, cândmi-a spus că este şantajat şi i-am recomandat să se prezinte la Parchetul din Constanţa.

 

-Nu sunt dispus să cred decât varianta justiţiei şi nu a fratelui meu. Nu pentru că este fratele meu, ci pentru că varianta justiţiei într-un stat de drept este cea adevărată.

 

-S-a implicat într-o zonă cu oameni cu care nu ar fi trebuit să se implice.

 

-În faţa justiţiei toţi suntem egali, iar faptul că este fratele preşedintelui nu te scuteşte de responsabilitatea în faţa justiţiei şi a legii. Sper ca varianta spusă de fratele meu să fie cea reală. Regret că fratele meu s-a implicat într-un astfel de anturaj cu consecinţele pe care le vedem, dar sunt încrezător că justiţia va scoate la iveală adevăraul în această dispută între fratele meu şi familia Anghel.

 

-Nu voi face nici un fel de intervenţie la nici o instituţie a statului pentru a-ş proteja pe fratele meu. Este major şi dacă a săvârşit ceva ilegal, va trebui să răspundă în faţa legii. Nu-l acuz, doar justiţia o poate face. Îl acuz doar pentru anturaj. Vă asigur că între nevoia de asigurare a justiţiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele, aleg asigurarea justiţiei. Vă mulţumesc.

 

Victor Ponta este de părere că Traian Băsescu ar trebui să demisioneze din funcţia de preşedinte al României după scandalul în care a fost implicat fratele său, Mircea Băsescu, "pentru a apăra ideea independenţei justiţiei".

 

Cred că preşedintele, şi orice preşedinte nu doar Traian Băsescu, ci orice preşedinte dintr-o ţară europeană, în faţa unei asemenea situaţii, pentru a nu arunca o urmă de îndoială asupra activitaţii justiţiei, ar trebui să demisioneze imediat în aşa fel încât nimeni să nu poată să considere că din poziţia pe care o ocupă poate să influenţeze ancheta", a declarat premierul Victor Ponta.

 

Mircea Băsescu a transmis, într-un comunicat de presă, că preşedintele Traian Băsescu nu are "niciun fel de legătură" cu relaţia sa cu membrii familiei Anghel şi că înregistrările audio-video difuzate de Antena 3 sunt scoase din context, iar acestea susţin starea de fapt prezentată de el în cuprinsul plângerii penale pentru şantaj.

 

Mircea Băsescu a negat că ar fi luat vreun ban de la familia lui Bercea Mondial, iar suma de 250.000 de euro care apare în înregistrări ar fi banii împrumutaţi de familia lui Anghel lui Marian Căpăţână.

 

"Este vorba despre banii cu care Marian Căpăţână venise să dea înapoi împrumutul luat şi care erau acolo, în biroul alăturat. Marian Căpăţână era acolo cu plasa cu bani (...) Eu nu am luat nici un ban.. N-am încercat să aranjez eliberarea lui Bercea Mondial", a declarat fratele preşedintelui.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.