PSD-istul prahovean Georgica Severin, acuzat de masluire la vot, de catre un coleg de comisie

Publicat in Politica 18 Iunie 2014 1952 ori
Google+ WhatsApp
PSD-istul prahovean Georgica Severin, acuzat de masluire la vot, de catre un coleg de comisie
PSD-istul prahovean Georgica Severin, acuzat de masluire la vot, de catre un coleg de comisie

Senatorul PNL Tudor Barbu reclama faptul ca in Comisia de Cultura a Senatului s-ar fi schimbat un vot la cererea presedintelui comisiei. Seful Comisiei de Cultura a declarat ca acest lucru nu este adevarat si ca probabil Tudor Barbu nu a fost atent la vot.

 

 

 

“In comisia de Cultura, la propunerea mea si a dlui senator Sorin Rosca Stanescu, urmare a scandalului intervenit intre membrii CNA si conducerea  CNA, am propus, fiind vorba de o institutie sub control parlamentar, audierea tuturor membrilor.Dl Georgica Severin a propus ca aceasta invitatie sa se faca pe 2 sau 3 iulie, in sesiunea extraordinara a Senatului, iar la vot a cerut membrilor PSD sa voteze contra propunerii sale. Votul a fost de 7 la 3. 7 oameni au votat cu propunerea mea de a-i invita pe cei de la CNA, s-a consemnat asta in procesul verbal de catre consilierul care tine stenograma sedintei, l-a chemat acum cateva zeci de minute dl Severin pe acest domn, i-a spus sa modifice, 5 la 5, nu 7 la 3, iar votul presedintelui sa fie cel care decide, l-a sunat pe Rosca Stanescu sa se desolidarizeze de Barbu si i-a spus <Lasa asta cu CNA-ul ca nu ne trebuie scandal public>. Va spun ca deja comisia este o mosie personala a lui Georgica Severin, iar daca presa si parlamentul nu iau atitudine este extrem de grav. Votul a fost de 7 la 3, verificat de mine, verificat de Rosca Stanescu, iar in biroul presedintelui s-a modificat 5-5”, a declarat Tudor Barbu.

 

“Nu a fost atent”

 

Presedintele Comisiei de Cultura din Senat, Georgica Severin, a declarat pentru stiripesurse.ro ca nu s-a intamplat ceea ce relateaza Tudor Barbu si ca probabil senatorul PNL “nu a fost atent” atunci cand s-a votat.

 

“Votul din comisie a fost 5 la 5 si a contat votul presedintelui, conform regulamentului comisiei, la balotaj. Deci despre asta a fost si asta e real. Poate domnia sa nu a fost atent. Eu pe urma i-am chemat pe colegi sa discutam cu totul alta poveste, pentru saptamana viitoare”, a declarat Georgica Severin.

 

___

Trei membri ai CNA, Narcisa Iorga, Florin Gabrea și Valentin Alexandru Jucan, au scris Birourilor Permamente ale celor două camere ale Parlamentului „cu privire la abuzurile comise de către președintele CNA Laura Georgescu în funcția pe care o deține”.

 

„Cap de listă este decizia pe care a supus-o la vot ieri în cadrul CNA, de a se interzice transmiterea on-line a ședințelor publice ale Consiliului și suspendarea ședinței fără niciun motiv”, susține Narcisa Iorga.

 

„La data de 17 iunie a.c., în cadrul ședinței publice a CNA, președintele Laura Georgescu a supus dezbaterii și ulterior votului Consiliului interzicerea transmiterii on-line a ședințelor CNA, fapt ce contravine Legii nr.504/2002, art. 15 (2) care stipulează că ședințele CNA sunt publice. În ședința din 10 iunie a.c., președintele CNA smulsese camera web instalată pe laptopul unui membru CNA, care transmitea on-line ședința publică.
Nu există niciun temei legal care să interzică transmiterea on-line a ședințelor publice ale Consiliului”, se arată în scrisoarea celor trei.

 

În scrisoarea adresată Parlamentului, cei trei membri ai CNA mai arată că Laura Georgescu a participat la mai multe întâlniri internaționale la care a exprimat puncte de vedere ca fiind ale instituției, deși nu se consultase cu colegii.

 

„Președintele CNA a abuzat de funcția sa cu ocazia mai multor întruniri oficiale, interne și internaționale, unde a prezentat puncte de vedere ca fiind ale instituției, deși membrii Consiliului nu aveau cunoștință despre aceste întruniri și, ca atare, nu-i dăduseră mandat”, scrie opoziția din CNA.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.