Klaus Iohannis, liberal, dar... nu prea

Publicat in Politica 16 Iunie 2014 1651 ori
Google+ WhatsApp
Klaus Iohannis, liberal, dar... nu prea
Klaus Iohannis, liberal, dar... nu prea

Ajuns membru PNL în 2013 și la scurt timp prim-vicepreședinte, Klaus Iohannis a avut o ascensiune fulminantă pentru orice membru de partid din această lume.
 
 
 
 
În nici doi ani de activitate în cadrul partidului, acesta a devenit președinte interimar ca urmare impunerii sale în primele rânduri ale partidului de un grup de binevoitori.
 
 
Însă, cât de liberal a devenit noul președinte interimar al PNL într-o perioadă atât de scurtă de timp?
 
 
Istoricul politic al lui Iohannis este unul care contrazice actualul discurs al președintelui interimar al PNL.
 
 
Astăzi vedem cum Iohannis critică tot ce înseamnă PSD, de la Victor Ponta până la ultimul membru de partid. Totuși, elanul politic anti-stângist al lui Iohannis nu l-a împiedicat sub nicio formă să accepte să facă parte din guvernări care se conturau sau aveau loc alături de PSD.
 
 
Astfel, în 2009 Iohannis a fost propus de PSD, împreună cu PNL, pentru funcția de prim-ministru. Într-un suflet, primarul Sibiului a ajuns în București pentru a-și lua în primire noua poziție politică, de propunere a majorității de la acea vreme pentru funcția de șef al Guvernului. Însă, în calea sa au stat Traian Băsescu și PDL. Eșecul atingerii obiectivului de a conduce Guvernul l-a făcut pe Iohannis să se întoarcă la Sibiu cu coada între picioare.
 
 
La o distanță de aproximativ 5 ani, Iohannis a fost pus din nou pe drumuri pentru a intra în Executiv. De data aceasta nu ca premier, ci ca vice-premier și ministru de resort. Astfel, Iohannis urma să facă parte dintr-un guvern USL, în care se afla și PSD. Fără niciun fel de probleme Iohannis a acceptat. Ba mai mult, s-au făcut presiuni majore pentru ca primarul Sibiului să intre în Guvernul condus de Victor Ponta.
 
 
Așadar, interimarul de la conducerea PNL voia cu orice chip să facă parte dintr-un guvern cu social-democrații pe care azi îi critică.
 
 
Aceste situații arată că liberalismul care tronează acum în sufletul lui Iohannis nu l-a împiedicat nicio secundă să facă politicile unui guvern cu influențe socialiste. Tot același liberalism care sălăsluiește în sufletul lui Iohannis îl determină pe acesta să ia decizii cel puțin surprinzătoare.
 
 
După cum arăta și într-o conferință de presă susținută vineri la Sibiu, Klaus Iohannis nu vrea să aibă nimic de a face cu deciziile și acțiunile PNL luate înaintea mandatului său de președinte interimar. Acesta critica măsurile luate de Guvernul Ponta în ultimul an și jumătate, în condițiile în care timp de un an din perioada supusă analizei de către Iohannis, PNL a făcut parte din acest Guvern. Președintele interimar al PNL arată doar că scopul său nu este acela de a conduce un partid pentru mult timp, ci el dorește doar să își atingă scopul personal, acela de a fi președinte al României.
 
 
Tocmai acest obiectiv de ordin personal îl face pe Iohannis să renunțe la liberalismul pe care PNL l-a reprezentat de 139 de ani și să treacă partidul în barca popularilor europeni. Chiar dacă nu este acoperit de statut, prilejul care i s-a ivit lui Iohannis de a putea să fie reprezentantul unui partid mai mare ca PNL prin absorbția PDL este mai important decât orice doctrină politică.
 
 
Așadar, Klaus Iohannis este liberal doar datorită naturii funcției sale de președinte al PNL și membru al acestui partid, însă prin acțiunile sale arată că pentru el ideologiile politice nu sunt nimic altceva decât niște teorii vechi și prăfuite. Și în acest caz interesul poartă fesul.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.