Deputat PNL, condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare

Publicat in Politica 16 Iunie 2014 2143 ori
Google+ WhatsApp
Deputat PNL, condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare
Deputat PNL, condamnat la 2 ani şi 6 luni de închisoare

Deputatul PNL Grigore Craciunescu a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru ca, în perioada în care a fost primar al municipiului Pascani, a încheiat noua acte cu firme al caror reprezentant era fiul sau, unul vizând concesionarea unui teren la un pret subevaluat.

 

 

 

Decizia de condamnare a lui Grigore Craciunescu a fost luata de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), care a dispus si interzicerea unor drepturi, printre care dreptul de a fi ales în autoritaţile publice sau în funcţii elective publice, dreptul de a ocupa o funcţie implicând exerciţiul autoritaţii de stat, de a ocupa funcţia de primar ori de a desfaşura o activitate de natura aceleia de care s-a folosit pentru savârşirea infracţiunii, pe o durata de 10 ani.

 

Decizia instanţei supreme nu este definitiva şi poate fi atacata cu apel la Completul de cinci judecatori de la ICCJ.

 

Grigore Craciunescu a fost trimis în judecata de procurorii Parchetul Înaltei Curti de Casatie si Justiti, în octombrie 2013.

 

Potrivit rechizitoriului anchetatorilor, Grigore Craciunescu, în calitate de primar al municipiului Pascani, a perfectat noua acte juridice cu societati comerciale al caror reprezentant legal era fiul sau, “realizându-se, astfel, un folos material pentru acesta, la diferite intervale de timp”. Grigore Craciunescu a activat într-una dintre aceste firme pâna la momentul dobândirii calitatii de primar.

 

Anchetatorii au stabilit ca unul dintre cele noua acte juridice a vizat concesionarea fara licitatie a unui teren de 110 metri patrati, situat vizavi de Primaria Pascani, la un pret de aproximativ cinci ori mai mic decât cel stabilit într-un proiect initial, pentru construirea unei parcari care deservea laboratorul de analize medicale ce apartinea familiei lui Craciunescu.

 

“De mentionat este si faptul ca unul dintre aceste acte juridice vizeaza concesiunea prin încredintarea unei suprafete de teren intravilan, situat vis-a-vis de Primaria orasului Pascani si în imediata vecinatate a sediului uneia dintre societatile comerciale al caror administrator era fiul inculpatului. Atribuirea suprafetei de 110 mp de teren s-a realizat prin concesionare directa, fara licitatie publica, pentru o perioada de 25 de ani, la un pret de 219 euro/an (fata de pretul stabilit într-un proiect initial al concesiunii de 1021 euro/an), pentru construirea unei parcari ce urma sa deserveasca laboratorul de analize medicale care apartinea familiei inculpatului”, potrivit Parchetului instantei supreme.

 

Celelalte acte juridice au avut ca obiect derivat activitatea de publicitate stradala prin panouri publicitare si totemuri de mari dimensiuni, amplasate pe suprafete de teren de la un metru patrat pâna la cinci metri patrati, în intravilanul orasului Pascani, “în zonele cu cea mai buna vizibilitate, cu expunere si receptare eficiente, atât pentru traficul pietonal, cât si pentru cel auto si transportul în comun, precizau procurorii.

 

“Toate aceste activitati denota dorinta si diligentele depuse de inculpat pentru stabilirea unor preturi preferentiale pentru societatile familiei sale si pentru facilitarea desfasurarii activitatii acestora”, se mai arata în rechizitoriul trimis instantei, potrivit mediafax.ro.

 

Grigore Craciunescu a fost primar al municipiului Pascani în perioada 2008-2012. Craciunescu a candidat în iunie 2012 pe listele PNL pentru un nou mandat de primar la Pascani, fiind învins de un reprezentant PSD.

 

Fostul primar al municipiului Pascani a obtinut un mandat de deputat în decembrie 2012, el candidând din partea USL într-un colegiu din municipiul Iasi.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.