PDL+PNL, o alianţă a DISPERARII

Publicat in Politica 29 Mai 2014 2447 ori
Google+ WhatsApp
PDL+PNL, o alianţă a DISPERARII
PDL+PNL, o alianţă a DISPERARII

Planul PNL şi PDL de a se alia sau fuziona în viitorul apropiat este dur taxat de către social-democraţi. Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, spune chiar că această alianţă este una “a disperării”, care prezintă un Crin tot mai demoralizat şi disperat să rămână în cursa pentru Cotroceni.

 

 

 

Asistăm la o unificare, alianţă, nici nu ştim, până la urmă, cum va fi, a disperării, fiindcă îl vedem pe Crin Antonescu tot mai demoralizat, căutând soluţii. Sigur, el vrea să rămână candidatul dreptei, nu mai ţine cont de statut, de prevederi, de colegi, că situaţii de genul ăsta, decizii de genul ăsta nu le poate lua singur. Şi Delegaţia Naţională poate face alianţe sau fuziuni, au spus-o colegii dânsului. Mai mult, îmi amintesc de o conferinţă de presă a domnului Antonescu, când spunea că PNL şi PD sunt precum două persoane de acelaşi sex, care nu se pot căsători. În ciuda tuturor afirmaţiilor făcute de-a lungul timpului despre personalităţile sau, mă rog, persoanele politice din PDL, nu numai, din partidul doamnei Udrea, al domnului Răzvan Ungureanu, astăzi constatăm că totul a devenit posibil, se pot întâmpla, într-adevăr minuni şi în politică, nu e scutită de acest fenomen. Dar sigur că pe noi nu ne impresionează lucrul ăsta, fiindcă îi cunoaştem pe actori, ştim cam cum acţionează şi reacţionează. Şi sunt foarte multe semne de întrebare pe care trebuie să şi le pună în legătură cu viitorul acestei fuziuni. Dar e de remarcat faptul că ceea ce nu a reuşit domnul Stolojan cu domnul Băsescu altă dată să facă, acum face Crin Antonescu. E incredibil pentru noi. Adică, de fapt se semnează dispariţia Partidului Naţional Liberal de pe scena politică, dacă ceilalţi colegi liberali vor accepta lucrul ăsta. El o face şi fără să aibă un mandat, fiind demis, sau autodemis, că s-a demis singur, în urma rezultatelor proaste, nu prea are calitatea aceasta – să amaneteze partidul în nume personal. În numele cui, de fapt? El nu mai are funcţia aceasta în partid. Ştim cum se petrec lucrurile, ştim că cei apropiaţi domnului Antonescu nu reacţionează, sunt doar prezenţi în sala de şedinţă şi, mă rog, ridică mâna la momentul potrivit, dar eu mă bazez şi pe faptul că partidul, de la baza lui, ca atare, va reacţiona. Nu cred că îşi permit această aventură./asalar/ Adică, ce se întâmplă? Ce partid? E ceea ce spunea dl Frunzăverde altădată? L-am văzut pe dl Falcă prezent în dreapta. Ştim cine e dl Falcă. Adică ei spun că nu au nici o legătură cu dl Băsescu, dar dl Falcă e prezent. Dl Frunzăverde îşi realizează proiectul, cu doi ani înainte a spus ce va urma – intrarea în Grupul Popularilor. Sunt foarte multe argumente pe care le-am avea şi care nu ne dau mari bătăi de cap nouă. Am văzut cum, îi ştim şi pe unii şi pe alţii. Părerea mea e că se vor mai compromite o dată”, a spus Sârbu la RFI.

 

Întrebat despre alianţa neobişnuită dintre PDL şi PSD, social-democratul a precizat că până la urmă aceste două partide au origini comune, pentru că nu trebuie uitat că PDL a făcut parte din grupul socialiştilor, devenind peste noapte populari: Bine, noi avem origine comună, ei degeaba se fac că nu ne mai cunosc, trec pe partea cealaltă a străzii. Au fost socialişti, nu au fost în grupul socialiştilor? Peste noapte şi-au schimbat pijamaua şi dimineaţă au devenit populari, ştim lucrul ăsta. Dar dincolo de ceea ce s-a întâmplat – şi nici la noi, aţi văzut că nu a rezistat; a rezistat nouă luni din acelaşi motiv – candidatul la preşedinţie. Acelaşi motiv ne-a separat şi pe noi – nu noi, baza partidului, nu noi, miniştrii care eram în guvern, ci decizia luată, exact pe scenariul /…/ a luat-o dl Antonescu, de a se rupe de guvern, de problemele guvernului şi a deveni un fel de independent în cadrul alianţei, care critică guvernul, care… Făcea lucrul ăsta, să arate lumii sau oamenilor, votanţilor că el nu are nimic de-a face cu cei care sunt în guvern. Nici cu cei care au ajuns după gratii, nici cu cei care sunt anchetaţi, e un partid curat, el e curat, şi-a schimbat discursul, nu-i mai critica nici pe Barroso, nici pe Reding, nu mai critica nici SUA, deodată justiţia era pentru el cartea de căpătâi. Nu e credibil, că, dacă era aşa tot timpul, atunci în primul rând nu făcea alianţa asta nu noi, dacă acum i se pare că a fost un dezastru pentru el.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.