DOCUMENT – PNL, în fața unui rezultat istoric

Publicat in Politica 24 Mai 2014 2609 ori
Google+ WhatsApp
DOCUMENT – PNL, în fața unui rezultat istoric
DOCUMENT – PNL, în fața unui rezultat istoric

Pare ciudată afirmația din titlu, având în vedere modul în care s-a desfășurat această campanie pentru alegerile europarlamentare. Aceasta s-a dus sub deviza prăbușirii PNL în sondaje, dar dacă ne uităm pe ultimele două runde de alegeri europarlamentare putem observa că PNL se află în fața unui rezultat istoric. 

 

 

 

Primele alegeri europarlamentare, din România, au avut loc în anul 2007. Atunci, PNL se afla într-o situație specială. Se aflau la guvernare, cu Tăriceanu lider de partid și premier. Cu toate acestea victoria lui Traian Băsescu la suspendarea din 2007 a tras mult în jos partidul.

 

La alegerile din 2007, PNL a obținut 13,44% și a trimis 6 observatori în Parlamentul European, conform datelor publicate de Autoritatea Electorală Permanentă.

 

pnl 2007

Alegerile din 2009 au găsit PNL în opoziție, dar cu multe frământări interne. Călin Popescu Tăriceanu tocmai fusese schimbat de la conducerea partidului, locul acestuia fiind luat de Crin Antonescu. În partid încă se aranjau lucrurile, iar războaiele și excluderile erau la ordinea zilei.

 

În 2009, PNL a obținut 14,52 și a trimis 5 oameni în Parlamentul European, conform datelor publicate de AEP.

 

pnl 2009

 

Așadar, după ce am văzut analiza alegerilor din 2007 și 2009 putem concluziona că PNL se află în fața unui rezultat istoric, pentru că, în conformitate cu sondajele ieșite pe piață liberalii ar obține 16-17% în aceste alegeri.

 

Ironia sorții face însă ca, în ciuda unui potențial rezultat istoric, în PNL să fie un război mai crâncen ca niciodată. Liderul Crin Antonescu și coordonatorul campaniei electorale, Marian Petrache, au anunțat că vor demisiona în caz că partidul obține sub 20% la aceste alegeri.

 

Pronosticul nostru: 

 

Pe baza informațiilor din interiorul partidului, dar și pe baza sondajelor de opinie, noi considerăm că PNL va obține un scor în jurul procentului de 18%.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.