Adrian Nastase: Micile șmecherii electorale ale partidelor lui Băsescu

Publicat in Politica 24 Mai 2014 1689 ori
Google+ WhatsApp
Adrian Nastase: Micile șmecherii electorale ale partidelor lui Băsescu
Adrian Nastase: Micile șmecherii electorale ale partidelor lui Băsescu

Istoria se repetă. Așa cum s-a scindat FSN-ul, prin crearea FDSN, așa s-a scindat și PDL-ul (fostul FSN/PD), generând un “roi” – PMP-ul. Fostul președinte al partidului, Traian Băsescu la fel cum s-a întâmplat în urmă cu peste două decenii, s-a “dezis” de partidul pe care îl condusese și susține acum noua formulă politică, Partidul Mișcarea Populară – bazată însă pe vechi traseiști, gen Cristian Preda (UTC, PNL, PDL, PMP) sau mai noi – Cristian Diaconescu (PSD, UNPR, PMP). În felul acesta, virginitatea politică a “Albei ca Zăpada” este greu de susținut.

 

 

 

Interesant este însă faptul că și “altoiul” (PMP) și “port-altoiul” (PDL) susțin același mesaj – “nu lăsați toată puterea în mâinile PSD-ului. Ar fi un pericol pentru România. Așa cum spunea recent fostul ministru “independent” al justiției lui Băsescu “ieșiți la vot, votați și mai ales, împărțiți puterea”.

 

Lăudat este însă că, în campania sa, din 2004, la locale, mesajul lui Traian Băsescu a fost “Totul sau nimic”.

 

Desemnat președinte, în 2004, Băsescu a refuzat coabitarea votată de români, respingând formula guvernului PSD, șantajând PUR și UDMR cu alegerile anticipate. “Totul sau nimic” în numele democrației!

 

Tot în numele acestui principiu, Băsescu a declanșat, în 2005, campania de schimbare a președinților celor două Camere ale Parlamentului (de la PSD). La fel s-a întâmplat în 2009, când a fost respins candidatul de premier al opoziției, Băsescu impunându-l pe Boc. “Totul sau nimic”!

 

Acum, “urmașii lui Traian” – Cătălin Predoiu și Elena Udrea (“logodna” între partidele lor urmând a avea loc după europarlamentare), consideră că “puterea trebuie împărțită”.

 

Viața are un cinism al ei, mai presus de amintirile sau imaginația noastră.

 

Adrian Nastase

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.