Prahovenii, aşteptaţi duminică la vot. Alianta PSD-UNPR-PC, 41% din voturi

Publicat in Politica 19 Mai 2014 3135 ori
Google+ WhatsApp
Prahovenii, aşteptaţi duminică la vot. Alianta PSD-UNPR-PC, 41% din voturi
Prahovenii, aşteptaţi duminică la vot. Alianta PSD-UNPR-PC, 41% din voturi

Prahovenii sunt aşteptaţi, duminică, la vot, după o campanie electorală aproape inexistentă în teritoriu. Aceştia vor vota pentru alegerea viitorilor europarlamentari, iar în două comune prahovene vor fi aleşi şi primarii.

 

 


Românii îşi vor alege duminică, 25 mai, viitorii reprezentanţi în Parlamentul European şi, în unele cazuri, primarii, preşedinţii de consilii judeţene sau parlamentarii. Astfel, după o campanie electorală aproape inexistentă în teritoriu, cu excepţia unor mitinguri electorale la care au participat lideri de la centru ai PDL, ai PNL, PP-DD şi ai alianţei electorale PSD-UNPR-PC, cetăţenii cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne.

 


În judeţul Prahova, peste 676.000 de cetăţeni sunt aşteptaţi să voteze la alegerile europarlamentare. De asemenea, în două comune ai căror primari au decedat în vara anului trecut, respectiv Păuleşti şi Măgureni, vor fi organizate şi alegeri locale parţiale.

 


La nivelul judeţului sunt 622 de secţii de votare, cu două mai multe decât la alegerile parlamentare din 2012. La sediul Palatului Administrativ din Ploieşti au fost depozitate, sub pază, buletinele de vot, respectiv 747.124 buletine de vot pentru alegerile europarlamentare, dar şi 5.300 de buletine pentru alegerile locale de la Păuleşti şi alte 5.900 de buletine pentru cele de la Măgureni. De asemenea, au fost primite 3.110 de ştampile cu menţiunea ”Votat” şi 622 de ştampile pentru secţiile de vot.

 


Alianţa PSD-UNPR-PC, 41% din voturi

 

Un sondaj realizat în perioada 12-14 mai arată că alianţa electorală PSD-UNPR-PC este pe primul loc în preferinţele românilor pentru alegerile europarlamentare. Conform rezultatelor sandajului, 41% dintre respondenţi ar vota, duminică, 25 mai, candidaţii alianţei pentru Parlamentul European.
De asemenea, un procent de 15% dintre românii chestionaţi au răspuns că ar vota cu PNL, 12% cu PDL, iar 9% cu PMP, în timp ce candidatul independent Mircea Diaconu ar obţine 6% din voturi.

 


Sondajul a fost realizat pe populaţie adultă, neinstituţionalizată, însumând 1.080 de interviuri. Eroarea tolerată este de 3,1%, la un nivel de probabilitate de 0,95.

 


În prezent, în Parlamentul European sunt 766 de europarlamentari. Aceştia sunt aleşi pe o perioadă de cinci ani de către alegătorii din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, în numele a 503,7 milioane de cetăţeni. Alegerile pentru Parlamentul European în statele membre ale Uniunii Europene au loc în perioada 22-25 mai 2014. În urma scrutinului, Parlamentul European va avea în componenţă 751 de europarlamentari. Numărul de mandate este repartizat pe ţări, în funcţie de mărimea acestora. Parlamentul European va avea, în următoarea legislatură, 32 de membri.
Primele alegeri europarlamentare în România au avut loc la data de 25 noiembrie 2007, iar ultimul scrutin pentru Parlamentul European au avut loc în perioada 4-7 iunie 2009.

 

sursa: Ziarul Republicanul

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.