Control de la Guvern: Ilegalitati cu fonduri europene, in comuna Teisani

Publicat in Politica 19 Mai 2014 1488 ori
Google+ WhatsApp
Control de la Guvern: Ilegalitati cu fonduri europene, in comuna Teisani
Control de la Guvern: Ilegalitati cu fonduri europene, in comuna Teisani

Corpul de control al prim-ministrului a descoperit o serie de nereguli în comuna Teişani, legate de o lucrare de alimentare cu apă, pentru care au fost solicitate fonduri în baza unor documente false, informeaza ziarul Republicanul.

 

 

Conform raportului întocmit de Corpul de control, în anul 2006 a fost aprobată cererea depusă de reprezentantul Primăriei Teişani privind finanţarea proiectului ”Extindere reţea distribuţie apă potabilă, sat Teişani, comuna Teişani, judeţul Prahova, etapa III”, având ca obiect extinderea reţelei de distribuţie a apei în localitate pe o lungime de 1,8 km. Valoarea totală a proiectului a fost estimată la suma de 376.117 lei, din care s-a solicitat o finanţare nerambursabilă în sumă de 322.117 lei. Pentru realizarea acestui proiect a fost alocată de la bugetul de stat suma totală de 320.000 lei.

 


În aprilie 2011, reprezentanţii primăriei au informat Guvernul că respectiva lucrare era în curs de realizare, transmiţând copii certificate ale unui contract de execuţie lucrări falsificat în vederea transferării către unitatea administrativ-teritorială a sumelor de bani reprezentând finanţarea nerambursabilă pentru acest proiect.

 


”În realitate, pentru realizarea lucrărilor în cadrul proiectului finanţate de la bugetul de stat, Primăria comunei Teişani a încheiat cu antreprenorul două contracte, având acelaşi obiect, cu valori diferite”, se arată în raportul Corpului de control.

 

Astfel, lucrările realizate în baza contractului cu valoarea totală de 263.622,56 lei au fost executate, definitivate, facturate şi încasate integral de către antreprenor în cursul anului 2007, fiind plătite de către autorităţile administraţiei publice locale ale comunei Teişani din fonduri proprii, iar lucrările realizate în baza celui de-al doilea contract au fost achitate din fonduri de la bugetul de stat. Lucrările în acest ultim caz au fost realizate fără autorizaţie de construire şi fără existenţa documentaţiei tehnice de execuţie necesară.

 

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.