S-au luat cu acte: Crin Antonescu devine oficial „soția” lui Traian Băsescu

Publicat in Politica 17 Mai 2014 2038 ori
Google+ WhatsApp
S-au luat cu acte: Crin Antonescu devine oficial „soția” lui Traian Băsescu
S-au luat cu acte: Crin Antonescu devine oficial „soția” lui Traian Băsescu

În urma ședinței intempestive convocată de Rareș Mănescu în această săptămână s-au confirmat încă o dată semnele că între Crin Antonescu și Traian Băsescu există o înțelegere politică.

 
 
 
 

Ședința Biroului Politic Național al PNL a votat vineri fuziunea liberalilor cu Partidul Popular Agrar condus de fermierul și prietenul lui Traian Băsescu, Costel Caraș. Trecutul politic al lui Caraș este marcat de legătura sa cu Traian Băsescu, fiind legat totodată și de formarea Mișcării Populare.

 

Însă, Partidul Popular Agrar nu numai că este al unui prieten al lui Traian Băsescu, ci este înregistrat la OSIM de un fost ministru PDL, Stelian Fuia. Marca Partidul Popular Agrar a fost înregistrată în februarie 2013 la OSIM de fostul ministru PDL al agriculturii.

 

Caraș a devenit cunoscut publicului românesc după ce a vărsat pe câmp laptele în timpul scandalului aflatoxinei. După acest scandal, vizibilitatea lui Caraș a crescut, devenind un adevărat lider pentru agricultori, notorietate care i-a adus și poziția de președinte al partidului cu care liberalii au fuzionat astăzi.

 

„Vânzarea” PNL către Traian Băsescu se petrece în ochii tuturor și nu mai poate fi negată de nimeni. Atragerea Partidului Popular Agrar înseamnă o înțelegere nescrisă între liderul PNL și Traian Băsescu. Dacă ruperea din USL a fost primul pas către tranzacționarea PNL către Traian Băsescu, fuzionarea cu Partidul Popular Agrar este ultimul element pentru ca vânzarea PNL să fie finalizată.

 

În cursul anului 2013 partidul lui Caraș era văzut de către toată scena politică românească drept varianta alternativă dacă proiectul cu Mișcarea Populară nu îi iese lui Traian Băsescu. Liberalii au ajuns la voința lui Antonescu o parte a proiectului politic al lui Traian Băsescu în acest fel.

 

Despre relația lui Caraș cu Băsescu vorbea chiar vicepreședintele Partidului Popular Agrar, Mihai Margoi, care în mai 2013 declara pentru Gândul, în contextul în care se pregătea o trecere în masă a disidenților PDL la Partidul Popular Agrar înființat de Fuia, că „o să anunţe el (n.r. Costel Caraș) ceva dacă îi dă voie Băsescu”. Astfel, Margoi confirma faptul că președintele Caraș este în directa subordine a președintelui României, Traian Băsescu.

 

Partidul lui Caraș a candidat în 2012 la alegerile parlamentare obținând un număr de 11.000 de voturi la Senat, 9.000 la Camera Deputaților si niciun loc în noul legislativ, cu tot cu sprijinul fostului ministru Fuia.

 

O altă dovadă prin care Partidul Popular Agrar și-a arătat afinitatea față de Traian Băsescu a fost aceea prin care a preluat ca simbol electoral torța pe care președintele a folosit-o în vara anului 2012, atunci când a avut loc referendumul de suspendare. Torța semnifică flacăra democrației cu care Traian Băsescu a defilat pe parcursul perioadei de suspendare.

 

Între partidul lui Caraș și foștii disidenți din PDL urma să aibă loc o fuziune în toamna anului trecut, atunci când Partidul Popular Agrar ar fi trebuit să aibă și un congres. Mai mult se știa și cine va fi președinte al partidului în locul lui Caraș și anume Cristian Preda. Toate negocierile aveau loc între disidenții pedeliști care erau de partea lui Traian Băsescu și Partidul Popular Agrar, în contextul în care nu se reușise la acea vreme înscrierea Partidului Mișcarea Populară la tribunal.

 

Însă totul le-a fost dat peste cap lui Traian Băsescu și celor din partidul lui Costel Caraș în momentul în care Ministerul Public a cerut la Tribunalul București în 9 mai 2013 radierea partidului înființat de Fuia. Cererea ar fi fost respinsă de tribunal în 21 mai, după cum a declarat Costel Caraș.

 

În orice caz acest eveniment i-a determinat pe oamenii lui Băsescu să o lase mai ușor cu alipirea de Partidul Popular înființat de Fuia.

 
Prin mutarea făcută, Crin Antonescu a dat cale liberă unei alianțe cu Traian Băsescu și oamenii săi, făcând scenariile cu privire la un tandem cu Traian Băsescu premier să devină verosimil.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.