Sondaj INSCOP: Isărescu, Ponta şi Iohannis, în topul încrederii românilor

Publicat in Politica 16 Mai 2014 2644 ori
Google+ WhatsApp
Sondaj INSCOP: Isărescu, Ponta şi Iohannis, în topul încrederii românilor
Sondaj INSCOP: Isărescu, Ponta şi Iohannis, în topul încrederii românilor

Guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, premierul Victor Ponta şi prim-vicepreşedintele Partidului Naţional Liberal (PNL), Klaus Iohannis, se plasează în topul personalităţilor publice în care românii au declarat că au cea mai mare încredere, arată barometrul INSCOP 'Adevărul despre România', realizat de INSCOP Research, citat de Agerpres.

 
 

Potrivit unui comunicat de presă, rezultatele sondajului realizat în perioada 1-7 mai relevă faptul că personalitatea cu cel mai ridicat nivel de încredere în rândul românilor este Mugur Isărescu, 40,4% dintre cei chestionaţi afirmând că au 'încredere multă şi foarte multă' în acesta. Totuşi, guvernatorul BNR a cunoscut o uşoară scădere în sondaje, acesta inspirând încredere în luna iunie pentru 42,9% dintre respondenţii sondajului efectuat la acel moment.

 

'Pe poziţia a doua a clasamentului încrederii se situează Victor Ponta (36,1% încredere multă şi foarte multă în mai, faţă de 36,4% în martie). Prim-ministrul este urmat în topul încrederii de Klaus Iohannis (35,5% încredere multă şi foarte multă în mai, faţă de 37,1% în martie). Sorin Oprescu ocupă locul al patrulea în topul încrederii (31,3% încredere multă şi foarte multă în mai, faţă de 32,3% în martie), urmat, ca şi în martie, de Călin Popescu-Tăriceanu, cu 29,4% (faţă de 30,9% la măsurătoarea precedentă). Mircea Geoană se situează pe poziţia a şasea a topului încrederii, cu 26,1% încredere multă şi foarte multă în mai, faţă de 24,8% în martie. Urmează Crin Antonescu, cu 23,9% încredere multă şi foarte multă în mai, faţă 26% în martie', precizează sursa citată.

 

Preşedintele Traian Băsescu a fost cotat la 21% încredere, potrivit sondajului. 'Mihai Răzvan Ungureanu este cotat în mai cu 22,8% multă şi foarte multă încredere (faţă de 24,8% înregistrat în martie). Urmează George Maior, care beneficiază de încrederea a 22,5% dintre respondenţi (22,1% în martie) şi Traian Băsescu, cotat la 21% încredere, faţă de 22,3% în martie. Pe poziţiile următoare în topul încrederii se situează Teodor Meleşcanu şi Ion Iliescu, ambii cu 18,9% în mai. În martie, Ion Iliescu era cotat cu 17,4% încredere multă şi foarte multă. Ion Iliescu este urmat de Theodor Stolojan (cu 17,8% în mai, faţă de 17,4% în martie), Liviu Dragnea (15,6% în mai, faţă de 16,1% în martie), Corneliu Vadim Tudor (15,3% în mai, faţă de 16,6% în martie) şi Elena Udrea (14,1% în mai faţă de 13,2% în martie)', mai arată comunicatul de presă.

 

Potrivit sondajului, topul încrederii în personalităţile publice este încheiat de Cătălin Predoiu, 13,4% încredere (15,2% în martie), Emil Boc (13,3% în mai, faţă de 14,5% în martie), Vasile Blaga (11,5% în mai, faţă de 12,4% în martie), Dan Diaconescu, 11% (de la 11,4% cu două luni în urmă), Dan Voiculescu (10% în mai, faţă de 8,8% în martie), Kelemen Hunor (6,2% în mai faţă de 7,8% în martie) şi Laszlo Tokes (5,7% în mai, faţă de 7,3%).

 

Sondajul a fost realizat de INSCOP Research la comanda cotidianului 'Adevărul', iar volumul eşantionului a fost de 1.056 persoane, fiind reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%, eşantionul fiind de tip multi-stratificat, probabilistic. Metoda folosită a fost cea a sondajului de opinie pe baza unui chestionar aplicat de operatorii de interviu la domiciliul respondenţilor. Chestionarele au fost aplicate în 38 de judeţe şi în Bucureşti, într-un total de 78 de localităţi (oraşe mari, oraşe medii, oraşe mici, comune, sate). Eşantionul a fost validat pe baza datelor oficiale ale Recensământului populaţiei din 2011.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.