Consiler PNL, prins de Politie in timp ce lipea afise electorale in locuri INTERZISE

Publicat in Politica 13 Mai 2014 2488 ori
Google+ WhatsApp
Consiler PNL, prins de Politie in timp ce lipea afise electorale in locuri INTERZISE
Consiler PNL, prins de Politie in timp ce lipea afise electorale in locuri INTERZISE

Un grup de persoane care lipea afişe electorale aparţinând PNL în locuri neautorizate, însoţit de un consilier local, a fost surprins în flagrant de Poliţia Locală, în noaptea de luni spre marţi, la intersecţia străzilor Înfrăţirii cu Cutezanţei din Târgu Mureş.

 

 

 

Viceprimarul din Târgu Mureş, Claudiu Maior, şi-a manifestat, marţi, indignarea faţă de faptul că unul dintre consilierii locali, Dan Sîmpălean, s-a aflat în grupul celor care au lipit afişe electorale în locuri nepermise, în condiţiile în care acesta, în calitate de consilier local, ar fi votat Regulamentul de Urbanism al municipiului Târgu Mureş, care pedepseşte astfel de manifestări.

 

'Este regretabil că un consilier local, Dan Sîmpălean, votează în Consiliul Local un regulament, iar când e vorba de afişaj să nu îl mai respecte şi, mai mult, să iasă în oraş şi să umple cu afişe de la staţii de autobuz, stâlpi şi tot ce există în Târgu Mureş, să le umple cu un anumit afiş care ţine de un partid politic, de care aparţine acest contravenient. Până la urmă, atunci când eşti oprit de Poliţia Locală şi sancţionat, eşti un contravenient. Din punctul meu de vedere, nu este consilier local, ci contravenient şi sper că, în decurs de doi ani de zile, să-şi dea seama şi târgumureşenii că atunci când votezi o listă, trebuie să cunoşti candidaţii. Nu e normal ca unii să facă mizerie, iar alţii să cureţe după ei', a afirmat Maior.

 

Şeful Poliţiei Locale din Târgu Mureş, Valentin Bretfelean, a declarat presei, marţi, că în cursul nopţii de 12 spre 13 mai, poliţiştii au surprins mai multe echipe care lipeau afişele electorale ale unei formaţiuni politice în locuri interzise, clădiri de patrimoniu, stâlpi de electricitate, semne de circulaţie etc.

 

'Nu a fost pentru prima dată (...) Cei în cauză au fost sancţionaţi cu o amendă de 500 de lei şi erau însoţiţi de un consilier local. Amenda a fost primită de persoana surprinsă în flagrant în momentul când lipea afişele', a declarat Bretfelean.

 

Şeful Poliţiei Locale Târgu Mureş a spus că, de la începutul campaniei electorale, astfel de afişe au apărut în toate cartierele oraşului, dar acesta este primul grup surprins în flagrant, adică 'acelaşi grup care a creat probleme şi la alegerile precedente'.

 

'Aceştia folosesc şi panourile de afişaj, însă invocă faptul că nu au încheiate contracte cu persoane fizice şi juridice pentru a li se permite să posteze afişe, pentru a nu plăti şi, astfel, vandalizează oraşul', a mai spus Valentin Bretfelean.

 

PNL Târgu Mureş urmează să îşi precizeze punctul de vedere cu privire la acest incident, informeaza Agerpres .

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.