Victor Ponta: De la 1 iulie se reduc contribuţiile la CAS, scade preţul energiei pentru marea industrie

Publicat in Politica 10 Mai 2014 2168 ori
Google+ WhatsApp
Victor Ponta: De la 1 iulie se reduc contribuţiile la CAS, scade preţul energiei pentru marea industrie
Victor Ponta: De la 1 iulie se reduc contribuţiile la CAS, scade preţul energiei pentru marea industrie

Măsuri importante pentru populaţie anunţată de premierul Victor Ponta. După reducerea prețului la energie electrică, guvernul are ca următoare ţintă şi scăderea preţului la gaze. Iar de la 1 iulie, primul ministru a anunţat că va reduce contribuţiile la CAS pentru angajator.

 
 
 

"Am făcut eforturi mari ca preţul la energie electrică să scadă şi următoarea mare provocare este la preţul gazelor. Am discutat despre faptul că România, de 1 iulie, va aplica regulamentul european care permite reducerea cu 85% a cheltuielilor pe care marea industrie le are privind certificatele verzi şi, de asemenea, că de la 1 iulie putem reduce contributiile de asigur sociale", a anunţat premierul Victor Ponta, sâmbătă, la Galaţi, în timpul unei vizite la combinatul siderurgic ArcelorMittal.

 

În prezent, cotele de contribuţii de asigurări sociale plătite de angajator sunt: pentru condiţii normale de muncă (pensii) - 20,8%, asigurări de sănătate - 5,2%, fond concedii şi indemnizaţii - 0,85%, fond de şomaj- 0,5%, fond de garantare a creanţelor salariale - 0,25%.

 

Angajatul plăteşte contribuţii sociale astfel: asigurări de sănătate - 5,5%, fond de şomaj - 0,5% şi contribuţii la bugetul asigurărilor sociale de stat (pensii) - 10,5%.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.