Asta era! PNL propune ca România să treacă la Ora Europei Centrale

Publicat in Politica 09 Mai 2014 2761 ori
Google+ WhatsApp
Asta era! PNL propune ca România să treacă la Ora Europei Centrale
Asta era! PNL propune ca România să treacă la Ora Europei Centrale

Asta, da, semn bun de revenire la normalitate! PNL propune ca România să treacă la ora Europei Centrale, care înseamnă cu o oră mai puțin decât este acum Bucureștiul – ora 5 devine ora 4 (în loc de UTC + 2, cum suntem acum, să trecem la UTC + 1). 

 

 

 


"PNL dorește ca România să fie în același ritm cu Europa – în plan economic, vom avea relații de colaborare mai eficiente. Vor fi eliminate astfel diferențele de fus orar, iar angajații din țara noastră nu vor mai fi nevoiți să rămână peste program pentru că trebuie să ia legătura cu cei de la firma-mamă din celelalte țări europene.

 

Din punct de vedere social, diferența de fus orar afectează viața a milioane de români care lucrează sau au rude în străinătate. Dacă vom avea aceeași oră, aceștia vor putea să își sincronizeze mai bine programul cu rudele de acasă", se arată într-un document manifest al PNL.

 

În document se precizează că stabilirea orei este o convenţie, care a pornit iniţial de la parametrii tehnici (meridianele), dar a fost modificată de fiecare dată atunci când interesele politice au solicitat acest lucru. În prezent, ora este reglementată de Ordonanţa de Guvern nr.20/18 august 1997.

 

"Acum este nevoie de un proiect de lege prin care România să treacă la ora Europei Centrale. Spania se află pe acelaşi meridian cu Marea Britanie şi Portugalia, dar a adoptat ora Europei Centrale, în timp ce Marea Britanie a rămas cu o oră în urmă. Cu aproape 5.000 de km lăţime, cuprinzând 5 fusuri orare, China are şi ea pe întreg teritoriul aceeaşi oră legală", se mai arată în comunicatul PNL.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.