Cine este ”doctorul în șmecherii” de pe scena politică românească

Publicat in Politica 05 Mai 2014 2096 ori
Google+ WhatsApp
Cine este ”doctorul în șmecherii” de pe scena politică românească
Cine este ”doctorul în șmecherii” de pe scena politică românească

”Joi, într-o șuetă de campanie cu prietenii de la B1 TV, Băsescu “a susținut principiul “check and balance” și a anunțat că este în favoarea unei modificări legislative “imediate”, astfel încât șefii de la Parchete și de la Înalta Curte de Casație și Justiție să fie propuși de CSM. Nu mi-a venit să cred… ”
 
 
 
 
 
Așa începe articolul de pe blogul lui Adrian Năstase. Titulatura de ”doctor în șmecherii” îi este atribuită președintelui Traian Băsescu pentru strategiile gândite de-a lungul timpului pentru a păstra Justiția în propriile mâini. Năstase îl acuză pe președinte că acum că Justiția nu se mai află sub influența sa, dorește ca șefii Parchetelor să fie propuși de CSM, acolo unde Băsescu încă mai are ceva influență.


”În 2004, în contextul negocierilor cu UE, pentru închiderea capitolului “justiție și afaceri interne”, stabilisem prin lege ca șefii Parchetelor să fie propuși de către CSM. În 2005, Băsescu și Macovei – ca ministru al justiției (cu complicitatea Comisiei Europene) au schimbat regulile – urmând ca propunerile să fie făcute de ministrul justiției, adică de Macovei – procurorul ceaușist pe care Băsescu l-a trimis în sinecura de la Bruxelles! În felul acesta au fost numiți Daniel Morar și Laura Codruța Kovesi.

 

Acum, pentru că Băsescu nu-și mai poate da “pase” cu ministrul justiției și, oricum vom avea, din decembrie, un alt președinte, Băsescu vrea ca propunerile să fie făcute de CSM.

 

CSM-ul de acum este “bun”, cel din 2004 era “rău”. La CSM, la începutul mandatului, Băsescu a avut “marea bătălie” cu “niște brontozauri ai fostului regim”. Prin “brontozauri”, Băsescu înțelege, evident, magistrați care nu-l ascultă. Acum, la CSM nu mai există “brontozauri”… Așa că ei ar putea face propuneri, în locul ministrului justiției, care este sau poate deveni “brontozaur”.

 

Faptul că nu s-a respectat, timp de 10 ani, separația puterilor, nu se pune. Statul de drept a rezistat. Băsescu a fost, el însuși, check and balance”, se arată în mesajul scris pe blogul personal al lui Năstase.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.