Cum va arăta buletinul de vot pentru europarlamentare

Publicat in Politica 30 Aprilie 2014 3514 ori
Google+ WhatsApp
Cum va arăta buletinul de vot pentru europarlamentare
Cum va arăta buletinul de vot pentru europarlamentare

Purtătorul de cuvânt al Biroului Electoral Central (BEC), Marian Muhuleţ, a prezentat marţi macheta buletinului de vot ce va fi folosit la alegerile europarlamentare din 25 mai.

 

 

 

'În conformitate cu prevederile articolului 42, alin. 3 din Legea 33/2007 privind organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru PE, republicată, a fost prezentată macheta buletinului de vot ce va fi folosită la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European, care vor avea loc în data de 25 mai.

 
 

Macheta a fost prezentată atât membrilor BEC ,cât şi delegaţilor împuterniciţi ai partidelor politice şi candidaţilor independenţi', a afirmat Marian Muhuleţ într-o conferinţă de presă care a avut loc la sediul BEC.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al BEC, la şedinţă au fost prezenţi membri BEC, delegaţii împuternici ai PNŢCD, ai Partidului Noua Republică, ai Partidului Ecologist Român, ai Partidului Alternativa Socialistă, precum şi candidaţii independenţi Corina Ungureanu, Filip Constantin Titian, Dănuţ Liga şi Mircea Diaconu.

 

Marian Muhuleţ a mai precizat că următoarea şedinţă a BEC va avea loc luni, 5 mai.

 

Buletinul de vot pentru alegerile europarlamentare din 25 mai va avea opt pagini A4 şi va fi compus din două foi A3, potrivit unei decizii aprobate în şedinţa de luni a Biroului Electoral Central (BEC) şi publicată luni pe site-ul instituţiei.

 

Potrivit Deciziei cu numărul 45, pe pagina exterioară a buletinului de vot, cuvântul 'ROMÂNIA' se va imprima cu litere corp 36 verzal drepte. Pe pagina exterioară a buletinului de vot, textul din denumirea buletinului de vot şi data alegerilor se vor imprima cu litere şi cifre corp 24.

 

De asemenea, pe paginile interioare 1, 2 şi 3 ale buletinului de vot se vor imprima câte 4 patrulatere cuprinzând candidaţii partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi alianţelor electorale, în ordinea stabilită prin tragerea la sorţi efectuată de Biroul Electoral Central. Pe pagina interioară 4 a buletinului de vot se vor imprima 3 patrulatere cuprinzând candidaţii partidelor politice, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale şi alianţelor electorale, în ordinea stabilită prin tragerea la sorţi efectuată de Biroul Electoral Central. Pe pagina interioară 5 a buletinului de vot se vor imprima 8 patrulatere cuprinzând numele şi prenumele candidaţilor independenţi, în ordinea înregistrării candidaturilor. Pe pagina interioară 6 a buletinului de vot nu se vor imprima patrulatere, urmând ca aceasta să fie numai numerotată.

 

Potrivit documentului citat, imprimarea patrulaterelor se va face începând cu prima pagină interioară a buletinului de vot, iar paginile buletinului de vot se vor numerota începând cu prima pagină interioară şi terminând cu ultima pagină interioară cu cifre corp 12.

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.