Radu Mazăre: Băsescu răspândeşte teroare cu procurorii de la DNA. Dar nimic nu e veşnic

Publicat in Politica 29 Aprilie 2014 1346 ori
Google+ WhatsApp
Radu Mazăre: Băsescu răspândeşte teroare cu procurorii de la DNA. Dar nimic nu e veşnic
Radu Mazăre: Băsescu răspândeşte teroare cu procurorii de la DNA. Dar nimic nu e veşnic

Primarul Constanţei, Radu Mazăre, s-a prezentat marţi la Curtea de Apel Bucureşti, unde se judecă un nou termen în dosarul în care este acuzat de retrocedări ilegale de terenuri, transmite Agerpres.

 
 
 

Întrebat de jurnalişti cum comentează ridicarea judecătorului Stan Mustaţă de către procurorii DNA, magistrat care a făcut la un moment dat parte din completul care a judecat acest dosar, Mazăre a răspuns: 'Ceauşescu răspândea teroarea cu securiştii, Băsescu răspândeşte teroarea cu procurorii de la DNA. Însă, nimic nu este veşnic, nicio putere nu este veşnică'.

 

Pe 28 octombrie 2008, Radu Mazăre a fost trimis în judecată de procurorii DNA, alături de alte 36 de persoane, în legătură cu restituirea şi atribuirea nelegală a unor întinse suprafeţe de teren intravilan din Constanţa, Mamaia, plajă şi faleză.

 

Potrivit DNA, prin faptele săvârşite de cei 37 de inculpaţi s-ar fi cauzat un prejudiciu în valoare de aproximativ 114 milioane euro, dintre care 77,77 milioane euro reprezintă prejudiciu în dauna statului şi 36,16 milioane euro prejudiciu în dauna municipiului Constanţa.

 

DNA a dispus trimiterea în judecată a mai multor membri ai comisiei de aplicare a Legii 10/2001 din Primăria Constanţei: primarul Radu Mazăre, fostul consilier municipal Nicuşor Constantinescu, directorul Direcţiei Administraţie Publică, Constantin Racu, directorul Direcţiei Patrimoniu, Daniela Ramona Dospinescu, directorul Direcţiei Tehnic Investiţii, Ion Marica, fostul consilier municipal Dan Miron şi consilierii juridici Cristian Tălpău, Nora Alina Chircă şi Bogdan Ghiţulescu.

 

Procurorii îi acuza pe cei nouă de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu obţinerea de avantaje patrimoniale, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, fals intelectual, în formă continuată şi asociere pentru săvârşirea de infracţiuni.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.