ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Crin Antonescu: Dacă PNL obţine sub 20%, îmi depun mandatul

Publicat in Politica 26 Aprilie 2014 3517 ori
Google+ WhatsApp
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Crin Antonescu: Dacă PNL obţine sub 20%, îmi depun mandatul
ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Crin Antonescu: Dacă PNL obţine sub 20%, îmi depun mandatul

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a reafirmat sâmbătă, la Braşov, ideea că, în cazul în care liberalii vor obţine un scor de sub 20% la alegerile europarlamentare, îşi va da demisia, subliniind că, spre deosebire de fostul lider liberal, Călin Popescu-Tăriceanu, care "a devenit majordom la Casa Sârbu", el, personal, îşi asumă rezultatul bătăliilor electorale.

 
 
 

"Am spus şi spun că PNL şi-a stabilit o ţintă obiectivă de 25% la aceste alegeri (...), e o ţintă realistă şi în ipoteza vehiculată - pe care nici nu o iau în calcul - că am obţine sub 20%, îmi depun mandatul de preşedinte. Adică demisionez, nu-mi depun mandatul ca să mi-l daţi înapoi. Suntem oameni serioşi, la noi onoarea e individuală, nu colectivă, aşa cum ne-a anunţat domnul Ponta că e la PSD. Am spus acest lucru şi ştiu ce vorbesc", a afirmat Crin Antonescu.

 

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. În opinia lui Antonescu, Tăriceanu "este în politică, dar nu face politică", alegând să devină "majordom la Casa Sârbu", din preşedinte de partid.

 

"Cred că, în politică, nu se poate trăi oricum. (...) Unii aleg să fie în politică într-un fel şi iată, domnul Tăriceanu, din preşedinte al acestui partid - nu al oricărui partid, al acestuia - a ales să fie majordom la Casa Sârbu. Asta e! E în politică, dar nu face politică. Eu înţeleg, cel puţin în calitate de lider al unui partid, să ai un proiect, să ai o strategie, să avem nişte bătălii şi să le câştigăm. În momentul în care bătălia se pierde poţi să desfiinţezi armata. Sunt bătălii care se pierd, care se câştigă, dar cineva trebuie să-şi asume responsabilitatea", a spus Antonescu.

 

ALEGERI EUROPARLAMENTARE 2014. Totodată, el a subliniat că în mod evident miza acestor alegeri este legată de PNL, toate dezbaterile politice axându-se pe scorul pe care această formaţiune politică îl va realiza şi nu "dacă PSD face peste 40% sau sub 40%" sau "dacă noul partid al domnului Băsescu şterpeleşte mai mult sau mai puţin de la vechiul partid al acestuia". Antonescu a explicat acest fapt prin aceea că "semnificaţia scorurilor pe care partidele le obţin la aceste alegeri europarlamentare vor determina configurarea scenei politice în această toamnă".

 

Potrivit acestuia, cifrele sondajelor arată că "PNL este nu doar cea de-a doua forţă politică, ci cea mai importantă forţă de dreapta, iar rezultatele alegerilor europarlamentare vor trebui să confirme acest lucru".

 

De asemenea, el a explicat o parte dintre strategiile liberale, pornind de la Alianţa D.A., cu PD, la constituirea USL.

 

"Omul care a venit cu vaporul şi la care am contribuit în mod serios să-l facem preşedinte al României i-a minţit pe români şi ne-a minţit şi pe noi şi ne-am despărţit de el şi de partidul lui când a trebuit şi nu am mai acceptat niciun compromis nici cu el, nici cu partidul lui, chiar dacă asta ne-a costat patru ani de opoziţie. Spuneţi-le acest lucru oamenilor, că nu trebuie să-l uite. (...) Am făcut un compromis cu omuleţul cu bărcuţa. Omuleţ, dar partidul e mare, nu-i chiar barcă. L-am făcut nu cu uşurinţă, dar cu responsabilitate. Cei care ne întreabă azi: da ce, nu ştiaţi cum sunt pesediştii, ar trebui să răspundă la întrebarea dacă PDL-ul din 2012 şi Băsescu ar mai fi trebuit să păstreze puterea în ţara asta şi ar trebui să se gândească la faptul că această alianţă şi această formulă era neapărat necesară pentru a răsturna regimul nedemocratic", a spus Antonescu.

 

Preşedintele PNL a arătat că, potrivit cercetărilor sociologice, "majoritatea cetăţenilor vor să meargă înainte, vor lideri de comunităţi competenţi şi nu baroni". "Vor să intrăm cu totul, cu nivelul nostru de viaţă, cu locul de muncă, cu nivelul de salarizare, cu drepturile de tot felul în Europa. O majoritate a românilor vor asta şi nu vor în republica lui Mazăre, a lui Duicu sau a cui o mai fi", a subliniat Antonescu.

 

Replică pentru Daniel Constantin: E RIDICOL

 

Crin Antonescu a spus despre liderul PC, Daniel Constantin, că este "caraghios" când vorbeşte despre faptul că PNL este un partid care a rămas prizonier unui grup de interese.

 

"Daniel Constantin e caraghios să vorbească despre partide-prizonier sau despre preşedinţi de partide prizonier. Eu nu am interese în jurul meu. (...) În jurul meu e PNL, tot partidul - nu am nici neamuri, nici foşti şefi, ca domnul Constantin, nici oameni de la care am împrumutat mari sume de bani. Nu contează ce spune, dar mă miră faptul că fiind, totuşi, un exemplar inteligent - că nu e un prost - nu-şi dă seama că se expune unui ridicol enorm", a afirmat liderul PNL.

 

"L-o fi pus Ponta să zică treaba asta, dar poate să zică şi el: lasă, să vorbesc despre irigaţii, dar nu despre partide-prizonier la un grup de interese", a subliniat preşedintele PNL.

 

Crin Antonescu a participat sâmbătă, la Braşov, la Liga aleşilor locali ai PNL.

 

Preşedintele PC, Daniel Constantin, a declarat sâmbătă că PNL a rămas prizonier unui mic grup de interese din jurul lui Crin Antonescu, preferând să fie alături de cei pe care i-au criticat în campania electorală.

 

'PNL, cu regret o spun, a rămas prizonier unui mic grup de interese din jurul lui Crin Antonescu. Acest mic grup dominat de frustrări şi spaime a promovat în permanenţă un stil de conducere orientat spre subminarea guvernării, inclusiv a propriilor miniştri din Cabinet. Au ajuns să renege decizii majore, au ajuns să fie împotriva unor creşteri de taxe pe care chiar ei le-au propus. Au preferat astăzi să fie împreună cu cei pe care i-au criticat în campanie electorală', a spus Daniel Constantin la Congresul extraordinar al PCAdmin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.