Radu Stroe: Sunt la a treia excludere din PNL. Pe aceasta a dorit-o Antonescu

Publicat in Politica 08 Aprilie 2014 1039 ori
Google+ WhatsApp
Radu Stroe: Sunt la a treia excludere din PNL. Pe aceasta a dorit-o Antonescu
Radu Stroe: Sunt la a treia excludere din PNL. Pe aceasta a dorit-o Antonescu

Biroul Politic al Partidului Naţional Liberal a decis, cu 53 de voturi pentru, 10 împotrivă şi un vot nul excluderea lui Radu Stroe. Ultimul cuvânt în acest sens îl va avea Delegaţia Permanentă, forul statutar.

 
 
 

Radu Stroe, propus pentru excludere din partid de către Biroul Politic Naţional al liberalilor, a spus că regretă decizia liberalilor şi a precizat că ''momentan'' rămâne independent.

 

"BPN a votat excluderea. Am exprimat regretul pentru acest fapt. Am menţionat în timpul şedinţei că în ceea ce am spus eu la postul de televiziune respectiv era un lucru îndeobşte cunoscut în organismele partidului, am exprimat regretul că unii colegi au fost extrem de ofuscaţi de această chestiune. S-a făcut propunerea şi s-a votat excluderea. (...) De fapt dl Antonescu a fost cel care a dorit acest lucru. A fost o propunere a dlui Quintus de suspendare pe şase luni din funcţia de vicepreşedinte", a mai spus Stroe.

 

Radu Stroe consideră că nu este un trădător, aşa cum i-a spus Crin Antonescu, şi a precizat că se află la cea de-a treia excludere din PNL din 1990 până în prezent. Prima oară a fost exclus în noiembrie 1992, când preşedintele de la acea vreme, Radu Câmpeanu, a decis scoaterea liberalilor din Convenţia Democratică, iar el a cerut demisia acestuia.

 

"Eu am criticat ieşirea din USL şi de la guvernare, iar astăzi au votat această excludere. Asta-i viaţa. Eu nu mă simt un trădător", a declarat Radu Stroe, după şedinţa Biroului Politic.

 

"Eu nu-mi reproşez nimic, dar colegii mei au considerat că am avut o ieşire acuzatoare la adresa domnului preşedinte Antonescu şi a partidului. Eu am spus doar că simt că scorul partidului la alegerile europarlamentare nu va fi cel scontat şi că din păcate dl. Antonescu, părăsind USL şi ieşind de la guvernare, nu va mai avea suficiente şanse pentru a câştiga preşedinţia României", a explicat Radu Stroe.

 

El speră să revină în PNL ''cât de curând'', arătând că nu doreşte să se alăture social-democraţilor sau platformei economice anunţate de Călin Popescu-Tăriceanu. Stroe a amintit că nu poate fi considerat un apropiat al PSD, întrucât după referendumul din decembrie 2012 de suspendare a preşedintelui social-democraţii au cerut demisia sa din funcţia de ministru de Interne la o întrunire la Murighiol.

 

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, l-a calificat pe Radu Stroe drept un trădător: "Mesajul pe care l-au discutat colegii de la Cameră şi pe care îl vom discuta mâine în Biroul Permanent este că PNL este un partid suficient de serios şi de puternic ca să nu permită astfel de atitudini în condiţiile de precampanie şi în situaţia politică în care ne aflăm. Fiecare are dreptul la propriile opţiuni, dar nimeni nu este obligat să facă parte dintr-un partid şi atunci când faci parte dintr-un partid, nu poţi să nu respecţi nişte reguli minimale, pentru că altfel îţi baţi joc de munca celorlalţi colegi ai tăi".

 

La rândul său, deputatul liberal Ludovic Orban a afirmat că îl consideră pe Radu Stroe un trădător, deoarece acesta joacă 'rolul de avocat al PSD la televizor', adăugând că 'în stare de război trădătorii se împuşcă'.Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.