Primaria Ploiesti achizitioneaza alte 20 de tramvaie, cu fonduri din PNRR

Publicat in Politica 14 Octombrie 2022 772 ori
Google+ WhatsApp
Primaria Ploiesti achizitioneaza alte 20 de tramvaie, cu fonduri din PNRR
Primaria Ploiesti achizitioneaza alte 20 de tramvaie, cu fonduri din PNRR

Primăria Municipiului Ploiești, prin Direcția Relații Internaționale, informează comunitatea locală că a fost depusă o nouă solicitare de finanțare din fonduri europene prin programul PNRR pentru achiziția a 20 de tramvaie.

Necesitatea investiției este reliefată de dorința privind creșterea nivelului de trai în municipiul Ploiești, urmând a se atinge mai multe obiective, printre care reducerea poluării și optimizarea serviciului de transport public.

În plus, înnoirea parcului de vehicule pentru transport public de persoane este subliniată și în cadrul Planului de Mobilitate Urbană Durabilă pentru polul de creștere (P.M.U.D Ploiești) pentru perioada 2016-2030.

Dezvoltarea serviciului de transport public răspunde atât problemelor de mobilitate identificate la nivelul documentelor strategice, cât și problemelor de mediu, creându-se premisele unei dezvoltări durabile a sistemului de transport ecologic, eficient și prietenos cu mediul.

Proiectul propus spre finanțare a fost depus în parteneriat cu comuna Ariceștii Rahtivani, pentru a asigura un grad de mobilitate sporit atât al cetățenilor din Municipiului Ploiești cât și al celor din Ariceștii Rahtivani, facilitându-se astfel accesul, în condiții optime, la puncte importante din municipiu, prin intermediul celor două linii de tramvai ce deservesc orașul.

Menționăm totodată că, partenerul 2 în proiect (comuna Ariceștii Rahtivani) face parte din zona urbană funcțională aferentă municipiului Ploiești, însemnând că peste 15% din populația rezidentă se deplasează pentru serviciu în municipiul Ploiești, dar și viceversa având în vedere amplasarea parcului industrial, Ploiești West Parc, situat pe teritoriul administrativ al comunei.

Durata de implementare a proiectului este de 36 de luni de la data semnării contractului de finanțare, iar valoarea acestuia este de 40.000.000 euro, respectiv 196.908.000,00 lei .

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.