Romania in Schengen/ Dupa Olanda, si Danemarca "ne-o trage"

Publicat in Politica 14 Octombrie 2022 2214 ori
Google+ WhatsApp
Romania in Schengen/ Dupa Olanda, si Danemarca "ne-o trage"
Romania in Schengen/ Dupa Olanda, si Danemarca "ne-o trage"

Uite că deja s-au riscat prea mult "bărbații de stat" români atunci când au început să facă pronosticuri privind șansele ca România să intre în Spațiul Schengen.

S-au făcut "preș" la picioarele lui Rutte. Pentru ce?


Toată clasa politică românească ducându-se astfel, cu o naivitate diplomatică greu de catalogat, pe "fenta olandeză". Toate, dar absolut toate eforturile statului român fiind unidirecționate către "implorarea" premierului olandez Mark Rutte de a ne primi și pe noi în Spațiul Schengen. Acolo unde Olanda ne dă interzis de 11 ani!

În loc de Finlanda!


Astfel că instituțiile statului au pregătit deja "tainul" de contracte care să mai înmoaie poziția olandeză, guvernanții sperând astefl că dacă patronul Damen va fi mulțumit, atunci și bunul său prieten Mark Rutte o va lăsa mai moale cu "statul de drept". Numai că ambasadorul Țărilor de Jos la București a fost cât se poate de sincer: "poate... cândva... nu se știe când". Mesajul acestuia nefiind deloc îndulcit de cel al omului primit de-a dreptul obedient de către liderii României... Mark Rutte, întrebat fiind de intrarea în Spațiul Schengen, răspunzând cu " crima organizată din România"...

În Parlamentul danez se râde deja pe seama intrării României în Schengen


Dar pragmaticul premier olandez știe că nu câștigă nimic dacă se pronunță decisiv încă de pe acum cu privire la acest aspect. Mai ales că în următoarele luni contractele vor curge pentru companiile olandeze. Fără ca vreun "beneficiar legal" din fruntea statului român să se concentreze și pe aeroportul informativ de ultimă oră care arată că pericolul real al amânării intrării în Schengen vine de la Copenhaga! Danemarca fiind singurul stat care încă nu s-a pronunțat asupra acestui nou "val". Existând chiar informații care arată că, la fel cum ultima oară Olanda a găsit Finlanda să îi țină isonul interzicerii României sub pretextul "nerespectării drepturilor religioase", acum Haga va arunca această ingrată misiune în ograda Parlamentului danez... Acolo unde partidele eurosceptice fac legea...

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.