Coaliția de guvernare a decis: taxele și impozitele locale se vor majora cu 50%, de la 1 ianuarie 2023

Publicat in Politica 06 Octombrie 2022 1376 ori
Google+ WhatsApp
Coaliția de guvernare a decis: taxele și impozitele locale se vor majora cu 50%, de la 1 ianuarie 2023
Coaliția de guvernare a decis: taxele și impozitele locale se vor majora cu 50%, de la 1 ianuarie 2023

Impozitele și taxele locale vor crește cu 50%, fiind vorba despre o decizie luată unanim în cadrul coaliției de guvernare.

Premierul Nicolae Ciucă a recunoscut, miercuri, că taxele și impozitele locale vor fi majorate cu 50%, la cererea aleșilor locali, la 1 ianuarie 2023.

Taxele și impozitele locale, majorate de la 1 ianuarie 2023


Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, s-a codit să spună acest lucru, deși a declarat că un amendament a fost depus de PSD și PNL în Parlament, pentru modificarea OG 16/2022 care a făcut „praf" Codul fiscal în iunie.

Iată ce a spus Ciucă, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia:

„Este un amendament care a fost discutat şi la nivelul coaliţiei, a fost discutat şi cu reprezentanţii autorităţilor locale, atât cu Uniunea Naţională a Consiliilor Judeţene, cu Asociaţia Municipiilor, a oraşelor, a comunelor, fiecare dintre dumnealor venind şi ridicând problema că vechea formulă din Codul Fiscal prevedea o serie întreagă de demersuri tehnice, anume acea ridicare a nivelului de impozit în funcţie de valoarea cuprinsă în grilele notariale, ceea ce, la nivelul autorităţilor locale, tehnic era imposibil de realizat până la finale anului. De aceea s-a solicitat şi s-a obţinut acordul politic ca această decizie să fie amânată, în schimb se introduce amendamentul astfel încât acestea să fie crescute cu 50% faţă de valoarea iniţială, din ceea ce există acum".

Premierul a insistat că este vorba despre „o decizie care a fost luată în coaliţie".

OG 16, adoptată la mijlocul lunii iulie, a modificat din temelii modul de calcul al taxelor și impozitelor locale începând din 2023.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.