Subprefectul Emil Draganescu, veste uriasa pentru tineri. "Trebuie sa reamenajam taberele pentru elevi, de la Telega, Suzana, Paulesti si Campina"

Publicat in Politica 22 Septembrie 2022 Actualizat: 22 Septembrie 2022 774 ori
Google+ WhatsApp
Subprefectul Emil Draganescu, veste uriasa pentru tineri. "Trebuie sa reamenajam taberele pentru elevi, de la Telega, Suzana, Paulesti si Campina"
Subprefectul Emil Draganescu, veste uriasa pentru tineri. "Trebuie sa reamenajam taberele pentru elevi, de la Telega, Suzana, Paulesti si Campina"

Subprefectul de Prahova Emil Draganescu a anuntat, astazi, ca a finalizat actiunea de control la Directia de Sport si Tineret Prahova, prezentand si concluziile vizitei inopinate.

Cele mai importante idei subliniate de subprefect se refera la reamenajarea fostelor tabere pentru tineri si elevi, din Prahova, dar si organizarea financiara eficienta a Directiei. Redam mesajul postat pe pagina oficiala de Facebook:

Dragi prieteni,

Am finalizat verificările la un alt serviciu public deconcentrat, in speță, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Prahova!

Am constatat foarte multe aspecte pe care vi le voi prezenta succint aici, urmând ca în cel mai scurt timp să identificăm, împreună cu cei abilitați soluții la problemele constatate!

Astfel, vă aduc la cunoștință următoarele:

1. Reorganizarea Ministerului Tineretului și Sportului în două ministere distincte a dus la necesitatea apariției în teritoriu a două direcții și anume: Direcția Județeană pentru Sport și Direcția Județeană pentru Familie și Tineret care, din păcate, in momentul de față sunt nefuncționale parțial!

2. Am constatat că este urgentă clarificarea juridică, patrimonială și financiară a celor două entități, sens în care vom solicita imediat clarificări de la cele două ministere!

3. Pentru continuarea unor proiecte care se adresează tinerilor trebuie ca în cel mai scurt timp să devină funcțională Direcția Județeană pentru Familie și Tineret!

4. S-a constatat necesitatea reabilitării centrului de handbal de pe strada Latină, așa zisul "Templu al handbalului ploieștean", care acum este o ruină și asupra căruia trebuie să ne aplecăm cu toții! Concret, am dori ca în cel mai scurt timp să ne așezăm la masă cu autoritățile locale și reprezentanții ministerului în vederea identificării unor soluții de finanțare și reabilitare a locației!

5. În cel mai scurt timp trebuie clarificată situația unor foste tabere pentru elevi și tineri, care în momentul de față sunt complet deteriorate, astfel încât locațiile respective să capete alte destinații sau să fie reamenajate( Câmpina, Telega ,Suzana, Păulești).

6. Este necesară continuarea dezvoltării și modernizării taberelor funcționale și în acest sens am felicitat conducerea Direcției pentru modul în care gestionează și se zbat pentru continuitatea acestor baze (Sinaia, Bușteni, Cheia).

7. Am constatat cu plăcere existența unor programe pentru tineret precum : organizarea unor concursuri locale de proiecte ale tinerilor, încurajarea voluntariatului, organizarea unei tabere gratuite în vacanțele de vară pentru copii și tineri cu dizabilități sau organizarea la Bușteni a unor tabere de vară cu tematica: Aventură și agrement montan!

8. Am constatat cu neplăcere inactivitatea Comisiei Județene de acțiune împotriva violenței în sport și mă angajez ca în cel mai scurt timp aceasta să devină funcțională!

Pentru mai multe detalii vă stăm la dispoziție și vă putem pune la dispoziție raportul complet de verificare!

Vă mulțumesc și vă asigur că voi continua aceste controale!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.