A apărut ORDINUL ministrului de Interne. Toți POLIȚIȘTII sunt vizați de această MODIFICARE legislativă

Publicat in Politica 19 Septembrie 2022 2660 ori
Google+ WhatsApp
A apărut ORDINUL ministrului de Interne. Toți POLIȚIȘTII sunt vizați de această MODIFICARE legislativă
A apărut ORDINUL ministrului de Interne. Toți POLIȚIȘTII sunt vizați de această MODIFICARE legislativă

Proiectul de Ordin al Ministrului Afacerilor Interne a apărut în spațiul public! De-acum este sigur! Toți polițiștii sunt vizați de această modificare legislativă.
Mai exact, potrivit Ordinului pregătit de șeful Internelor, polițiștii vor beneficia în continuare de banii pentru norma de echipament.

 

Amintim că din luna octombrie, conform legislației în vigoare, polițiștii nu trebuiau să mai primească suma lunară de aproximativ 250 de lei – sumă ce reprezintă norma de echipament.
Conform Ordinului făcut public de MAI, polițiștii vor beneficia de drepturile de echipament în bani până la sfârșitul anului sau până când își vor primi echipamentul complet.

„În temeiul art.7 alin.(5) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 30/2007 privind organizarea și funcționarea Ministerului Afacerilor Interne, aprobată cu modificări prin Legea nr.15/2008, cu modificările și completările ulterioare, ministrul afacerilor interne, emite următorul ordin:

Art. I

Anexa nr. 2 la Ordinul ministrului afacerilor interne nr. 183/2021 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea și portul uniformelor de poliție, precum și a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea polițiștilor, publicat în Monitorul Oficial al
României, Partea I, nr. 1173 din 10 decembrie 2021, cu modificările ulterioare, se modifică după cum urmează:


1. La articolul 10, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

”(1) Pentru asigurarea noilor articole de echipament prevăzute în Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002 privind stabilirea uniformei, echipamentului specific, însemnelor distinctive, insignei şi documentului de legitimare pentru polițiști, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, începând cu luna ianuarie 2023 până la data de 31 decembrie 2024, respectiv până la dotarea integrală cu articolele de echipament prevăzute în normele nr. 1 şi 2 din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, polițiștii vor primi numai echipament în limita echivalentului valoric al cotei-părți anuale.”


2. La articolul 14, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:

”(1) Până la data de 31 decembrie 2022 şi după data de 31 decembrie 2024 sau după realizarea dotării integrale cu echipamentul prevăzut în normele nr. 1 şi 2 din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în funcție de situația care intervine prima, drepturile de echipament în bani se acordă lunar în cuantum de 1/12 din valoarea acestora.”


3. La articolul 32, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:

”(2) Până la data de 31 decembrie 2022 şi după data de 31 decembrie 2024 sau după realizarea dotării integrale cu echipamentul prevăzut în normele nr. 1 şi 2 din anexa nr. 2 la Hotărârea Guvernului nr. 1.061/2002, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, în funcție de situația care intervine prima, polițistului mutat în cursul anului dintr-o unitate în alta i se asigură drepturile de echipament în bani, aferente lunilor efectiv lucrate, de către unitatea din care a fost mutat. Drepturile de echipament neasigurate se distribuie de unitatea în care a fost mutat polițistul.”


Art. II
Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I”, spune proiectul de Ordin pregătit de MAI.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.