Statuia lui Nicolae Titulescu a ajuns la Chisinau. Monumentul realizat cu sprijinul Fundatiei Europene Titulescu va fi amplasat la loc de cinste in capitala Republicii Moldova

Publicat in Politica 15 Septembrie 2022 765 ori
Google+ WhatsApp
Statuia lui Nicolae Titulescu a ajuns la Chisinau. Monumentul realizat cu sprijinul Fundatiei Europene Titulescu va fi amplasat la loc de cinste in capitala Republicii Moldova

Statuia ridicata in memoria marelui om politic Nicolae Titulescu a ajuns, astazi, la Chisinau, unde va ramane definitiv, amplasata in centrul capitalei Republicii Moldova.

O delegatie prahoveana a insotit transportul monumentului pana la locul amplasarii, fiind oferite detalii "la cald" despre inaugurarea statuii:

"Urmare a efortului comun al Fundatiei Europene Nicolae Titulescu, AESPN si SMV Ploiesti, statuia in marmura alba, catarind 6,5 t si inaltimea de 4,3 m, a sosit in scuarul aflat la intersectia B-dul Decebal si Strada N. Titulescu din Sectorul Botanica al Municipiului Chisinau.

Transportul si asezarea pe amplasament au fost posibile cu sprijinul Modpack Sistem Romania din Ploiesti, Aquilla Ploiesti si PCF Ploiesti.

Inimoasa Pretoreasa Diana Guba si colegul ei Oleg Caraman, impreuna cu autorul lucrarii, sculptorul Dragusin Nicolae, monteaza incepand cu ziua de maine, 16 septembrie 2022, statuia pe soclu, dupa ce astazi au fost executate gaurile pentru prezoanele de prindere.

Festivitatea de inaugurare este preconizata pentru data de 7 sau 14 octombrie 2022, odata cu Hramul Municipiului Chisinau.

Asteptam programul detaliat de la Primaria Municipiului Chisinau.", a spus Mircea Cosma, presedintele SMV Ploiesti.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.