Fluxul nu a fost găsit.

DIVERSIUNEA USR. Cum încearcă propaganda să-l spele de păcate pe ex-ministrul Drulă în cazul Blue Air: ”Cătălin știa că Blue Air moare, dar nu le-a spus și românilor!”

Publicat in Politica 15 Septembrie 2022 385 ori
Google+ WhatsApp
DIVERSIUNEA USR. Cum încearcă propaganda să-l spele de păcate pe ex-ministrul Drulă în cazul Blue Air: ”Cătălin știa că Blue Air moare, dar nu le-a spus și românilor!”
DIVERSIUNEA USR. Cum încearcă propaganda să-l spele de păcate pe ex-ministrul Drulă în cazul Blue Air: ”Cătălin știa că Blue Air moare, dar nu le-a spus și românilor!”

Compania aeriană Blue Air se află într-o situație financiară dezastruoasă, suspendând zborurile și abandonându-și călătorii. Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții companiei, nu există bani pentru combustibil, iar zborurile ar putea fi reluate abia pe data de 10 octombrie.

55.000 de pasageri au fost afectați de această criză Blue Air, iar Guvernul României a alocat 5 milioane de lei pentru ca pasagerii abandonați de compania aeriană pe aeroporturi din străinătate să fie repatriați cu ajutorul TAROM.

Blue Air are datorii de aproximativ 230 de milioane de euro, iar semnale îngrijorătoare au apărut încă din anul 2021, atunci când premier al României era Florin Cîțu, iar Ministerul Transporturilor era coordonat de Cătălin Drulă.

Într-o tentativă de spălare pe mâini, reprezentanții USR au inițiat o diversiune prin publicațiile "de casă", unde au pus tunurile pe actuala conducere a Ministerului Transporturilor. Astfel, o anumită parte a presei – racordată la interesele USR – a titrat că "Grindeanu (PSD) știa că Blue Air moare, dar nu le-a spus și românilor".

Iar ceea ce vă vom prezenta în continuare va demonstra că avem dreptate! Și, totodată, va arăta că memoria le joacă feste USR-iștilor pe termen scurt.

Fiindcă ministrul Cătălin Drulă a fost informat despre criza previzibilă a companiei Blue Air, când a fost accesat și un ajutor de stat din octombrie 2020 până în 2021. Suma totală? Peste 300 de milioane "oferite" unei companii aflate în "forma premergătoare falimentului".

"Compania a intrat în acea formă premergătoare falimentului, concordatul, în octombrie 2020. Au intrat în această formă în urma deciziei unui judecător. În iulie 2021, această companie a informat Ministerul Transporturilor, deci acest domn, pe domnul Drulă, că nu mai poate plăti ratele aferente acestei sume de 300 de milioane. Au accesat aceste sume din octombrie 2020 până în 2021, acest ajutor de stat de 300 de milioane. În decembrie 2020, un judecător a spus că firma e aproape de faliment", a declarat Sorin Grindeanu.

Blue Air era "epuizată" încă din 2021, iar Cătălin Drulă a fost informat

La jumătatea anului 2021, reprezentanții Blue Air au solicitat o audiență ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă, pentru a-i prezenta situația de criză, transmițând că "au fost epuizate toate acțiunile posibil a fi întreprinse prin forțe proprii", astfel încât – începând cu data de 30 august – continuarea activității Blue Air în perioada de iarnă 2021 – 2022 este pusă în pericol dacă Statul Român nu intervine de urgență printr-o "colaborare directă".

Pe data de 26 august 2021, compania Blue Air a transmis o adresă către Ministerul Finanțelor, anunțând că a solicitat EximBank ca dobânzile scadente, aferente lunilor august 2021 și septembrie 2021, să fie plătite în lunile martie, aprilie și mai 2022.

Blue Air i-a prezentat lui Cătălin Drulă "planuri pe termen mediu" pentru redresare și a cerut "minim" 54 milioane de euro


În luna august a anului 2021, compania Blue Air a trimis către ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, dar și către premierul de atunci al României – Florin Cîțu – o "Revenire la Memoriul privind modificarea formei ajutorului de stat aprobat prin OUG 139/18.08.2020, modificată prin OUG 167/2.10.2020", solicitând și o audiență.

Potrivit documentului respectiv, compania Blue Air l-a anunțat pe Cătălin Drulă că nu mai poate continua activitatea fără "o infuzie rapidă de fonduri de minim 54 milioane de euro".

Era vorba despre un deficit prezentat de Blue Air încă din luna aprilie a anului 2021, atunci când fusese discutat Planul de Restructurare trimis în atenția Consiliului Concurenței și Comisiei Europene.

Reprezentanții Blue Air l-au informat pe Cătălin Drulă că suma de 54 de milioane de euro este "absolut necesară supraviețuirii" companiei "pe termen scurt", urmând ca infuzia de capital să facă posibilă "organizarea unei oferte publice de acțiuni în valoare de minim 110 milioane de euro la Bursa din Londra", "cel târziu la începutul anului 2022".

Citeste articolul integral AICI

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.