Nicușor Dan revine asupra declarației cu bebelușul ținut în frig în casă: `A fost pur și simplu o nuanță din viața mea privată`

Publicat in Politica 12 Septembrie 2022 Actualizat: 12 Septembrie 2022 582 ori
Google+ WhatsApp
Nicușor Dan revine asupra declarației cu bebelușul ținut în frig în casă: `A fost pur și simplu o nuanță din viața mea privată`
Nicușor Dan revine asupra declarației cu bebelușul ținut în frig în casă: `A fost pur și simplu o nuanță din viața mea privată`

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, revine asupra declarației că medicul i-a recomandat soţiei sale „să ţină mai frig în casă" pentru bebelușul lor, el susținând că în niciun caz nu a vrut să sugereze că populația va trebui să ia măsuri drastice și că acea afirmație a fost „o nuanță" din viața sa privată.

„A fost o chestiune absolut periferică. O jurnalistă care a insistat cu o întrebare și eu am răspuns cumva, jumătate în glumă.

Cum să spun, când ești politician, prima oară consultantul te învață să ai grijă ce spui, ca nu cumva să se interpreteze după aceea și marea majoritate o fac. Și după aceea, cumva ne mirăm că toți politicienii vorbesc ca televizorul, așa. Deci, a fost o chestiune periferică", a declarat Nicușor Dan, la Digi 24.

El a spus că a vrut să dea un detaliu din viața sa privată și că nu și-a închipuit că „el o să devină titlu de presă".

„Asta a fost, o, cum să zic, o formă de.... în niciun caz nu a fost o recomandare... A fost pur și simplu o nuanță din viața mea privată pe care am prezentat-o și am avut surpriza s-o văd mai târziu știre de presă", a spus Nicușor Dan, întrebat dacă într-adevăr asta recomandă populației pentru a face economie la consumul de energie.

Primarul Capitalei a insistat însă că nu are în vedere recomandări drastice de economisire și nu le cere bucureștenilor să stea în frig, ci este vorba doar despre gesturi de „bun-simț":

„Dacă vorbim de ce este de făcut, lucrurile astea sunt de făcut de ani de zile, pentru că a economisi energia este o chestiune de mediu și sunt niște lucruri de bun simț: să închizi lumina în camera din care pleci, să închizi calculatorul când nu mai lucrezi cu el și toate lucrurile astea, să nu lași obiecte în priză când nu ai nevoie de ele, toate aceste lucruri.

Pe de o parte, ca să fie foarte clar, noi ca autorități avem obligația să facem tot ce ține de noi pentru ca cetățenii care sunt deserviți de sistemul centralizat de încălzire să le ofere posibilitatea să stea în casă la temperatura pe care dumnealor o doresc, deci ca să fie foarte clar. În ceea ce privește ce trebuie să facem fiecare din noi în casă este o chestiune care este conectată cu mediul, să încercăm să înlăturăm risipa în ceea ce privește consumul de energie".

Întrebat de jurnaliști, săptămâna trecută, dacă va reduce consumul de energie şi gaze naturale în această iarnă, Nicușor Dan a răspus:

„Trebuie să o întrebaţi pe soţie, că eu nu prea stau pe acasă. (...)

După cum ştiţi, avem un bebeluş şi medicul i-a recomandat soţiei să ţină mai frig în casă, ca să mănânce mai puţin, să nu aibă reflux".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.