Catalina Bozianu, PMP: Salariul minim crescut din pix, fara acoperire reala, este reteta sigura pentru un dezastru

Publicat in Politica 02 Septembrie 2022 585 ori
Google+ WhatsApp
Catalina Bozianu, PMP: Salariul minim crescut din pix, fara acoperire reala, este reteta sigura pentru un dezastru
Catalina Bozianu, PMP: Salariul minim crescut din pix, fara acoperire reala, este reteta sigura pentru un dezastru

Catalina Bozianu, presedintele PMP Prahova, a declarat ca masura majorarii salariului minim propusa de Guvern, fara a exista acoperire reala, nu este nimic altceva decat un drum sigur spre un dezastru economic.

Bozianu sustine ca singurele soluții corecte sunt scăderea poverii fiscale și susținerea inițiativei private, in conditiile in care cresterile anuntate vor duce la o marire de 4 ori a salariului minim in comparatie cu nivelul din 2012, lucru pe care aceasta il considera nefiresc in raport cu nivelul PIB-ului, care nici macar nu s-a dublat in ultimii 10 ani.

" Creşterea salariului minim pe economie este metoda cea mai simplă pe care PSD vrea să o aplice în vederea majorării veniturilor bugetare.

Chiar dacă este un demers lăudabil, salariul minim crescut din pix, fără o acoperire reală în economie, este rețeta sigură pentru un dezastru.

Se pune o presiune tot mai mare asupra IMM-urilor, care sunt oricum îngenuncheate de modificările din Codul Fiscal. O nouă povară fiscală nu va face altceva decât să crească șomajul, să închidă firme și să aducă noi cheltuieli sociale pentru bugetul de stat.

Realitatea ne spune că în 2012, salariul minim brut pe economie era de 700 de lei, iar cu noile măriri, vorbim de o creştere de peste patru ori, în doar un deceniu, în timp ce PIB-ul nici nu s-a dublat (în 2012, era 133,9 miliarde de euro).

Aceste date ne arată inconștiența coaliției de la guvernare, care nu înțelege că în perioade de criză, singurele soluții corecte sunt scăderea poverii fiscale și susținerea inițiativei private.", a scris liderul PMP Prahova, pe pagina sa de Facebook.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.