Primaria Ploiesti a semnat contractele de finantare pentru doua proiecte de investitii in domeniul educatiei

Publicat in Politica 01 Septembrie 2022 1423 ori
Google+ WhatsApp
Primaria Ploiesti a semnat contractele de finantare pentru doua proiecte de investitii in domeniul educatiei
Primaria Ploiesti a semnat contractele de finantare pentru doua proiecte de investitii in domeniul educatiei

Primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici și administratorul public al orașului, Simona Albu, au semnat, astăzi, contractele de finanțare pentru două obiective de investiții majore în domeniul educației.

Astfel, primarul Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici, a semnat contractul de finanțare pentru proiectul „MODERNIZARE ŞCOALĂ CANDIANO POPESCU ŞI CONSTRUIRE SALĂ DE EDUCAŢIE FIZICĂ ŞCOLARĂ".

Finanțarea acestui proiect a fost câștigată de către municipalitatea ploieșteană și este asigurată din fonduri europene, prin Programul Operațional Regional, Axa Prioritară 9.
Obiectivul general al proiectului amintit este promovarea activităților sportive în cadrul Școlii "Candiano Popescu" din Ploiești.

Astfel, modernizarea Școlii Gimnaziale "Candiano Popescu" din municipiul Ploiești, prin construirea unei săli de educație fizică școlară, cu respectarea prevederilor normative și asigurarea unei logistici adecvate, reprezintă o investiție care va crea condițiile optime pentru realizarea disciplinei de educație fizică și sport corespunzătoare pentru elevii acestei unități de învățământ.

Proiectul „MODERNIZARE ŞCOALĂ CANDIANO POPESCU ŞI CONSTRUIRE SALĂ DE EDUCAŢIE FIZICĂ ŞCOLARĂ" are o valoare totală de 1.476.115,00 lei, iar termenul de finalizare este 31.12.2023.

Tot în cursul acestei zile, administratorul public al orașului, Simona Albu, a semnat, cu reprezentanții Companiei Naționale de Investiții și ai Ministerului Dezvoltării Lucrărilor Publice și Administrației (M.D.L.P.A.) contractul de finanțare pentru construirea și dotarea unei creșe noi, în municipiul nostru, pe Aleea Strunga nr. 2B.

Valoarea totală a proiectului "CONSTRUIRE ȘI DOTARE CREȘĂ ÎN MUNICIPIUL PLOIEȘTI, ALEEA STRUNGA" este de 11.886.810,72 lei, iar finanțarea acestui obiectiv de investiții va fi asigurată de către M.D.L.P.A. în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, componenta C15 – Educație.

Perioada de implementare a acestui proiect este de 38 de luni de la data semnării contractului de finanțare.

"Atragerea fondurilor extrabugetare pentru Municipiul Ploiești, rămâne o prioritate pentru executivul ploieștean.
La Primăria Municipiului Ploiești continuăm să obținem finanțări importante în favoarea cetățenilor, printr-o activitate susținută a municipalității și prin dispunerea unor decizii legale și fiabile, în contextul dinamicii economice actuale" a declarat, cu acest prilej, edilul șef al Municipiului Ploiești, Andrei Liviu Volosevici.

Comunicat Primaria Ploiesti

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.