Legile Justiției au trecut testul CSM

Publicat in Politica 25 August 2022 407 ori
Google+ WhatsApp
Legile Justiției au trecut testul CSM
Legile Justiției au trecut testul CSM

Plenului Consiliului Superior al Magistraturii a avizat joi favorabil, cu observații, proiectul de Lege privind statutul judecătorilor şi procurorilor, proiectul de Lege privind organizarea judiciară şi proiectul de Lege privind Consiliul Superior al Magistraturii, cu observații

Hotărârea a fost adoptată de Plen cu o majoritate de peste 2/3 din voturile membrilor Consiliului, csm1909.ro/csm/linkuri/22_08_2022__107328_ro.pdf" target="_blank">observațiile având un caracter preponderent tehnic.
Principalele aspecte propuse prin proiecte cu privire la statutul judecătorilor și procurorilor și sistemul judiciar, în ansamblul său, corespund, în esență, viziunii Consiliului Superior al Magistraturii, răspunzând atât nevoii de a menține acele soluții legislative care și-au dovedit eficiența, cât și celei de a implementa soluții diferite de cele consacrate, dacă acestea din urmă nu mai corespund realităților din sistem.

De altfel, în procedura de avizare, Consiliul Superior al Magistraturii a solicitat punctele de vedere ale instanțelor și parchetelor cu privire la propunerile formulate, proiectele de lege transmise spre avizare fiind apreciate de majoritatea acestora, observațiile înaintate având în general un caracter tehnic.

În concluzie, atât Consiliul Superior al Magistraturii, în largă majoritate, cât și cele mai multe instanțe și parchete, susțin caracterul preponderent pozitiv al celor trei proiecte de lege.

În același timp, Consiliul se va implica în continuare în procesul legislativ în conformitate cu principiul cooperării loiale, observațiile reținute în hotărârea de avizare urmând a fi susținute și în cadrul procedurii parlamentare, în scopul asigurării tuturor garanțiilor pentru consolidarea independenței sistemului judiciar și realizarea unui act de justiție la standarde înalte, contribuind astfel la creșterea încrederii întregii societăți în justiție.

Admin.I

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.