Eveniment de amploare, la inaugurarea Cursurilor de Vara ale Universitatii "Nicolae Iorga" Valeni, 2022

Publicat in Politica 14 August 2022 Actualizat: 14 August 2022 1942 ori
Google+ WhatsApp

Cursurile de Vară ale Universităţii Populare ,,Nicolae Iorga" de la Vălenii de Munte 14 - 19 august 2022

Reprezentanți ai Muzeului Județean de Istorie și Arheologie Prahova, conduși de domnul manager interimar Mihai Dumitrache, au participat la festivitatea de deschidere a Cursurilor de Vară ale Universității Populare "Nicolae Iorga" de la Vălenii de Munte, ediția a LXIX-a.

Festivitatea a avut loc în Parcul "Unirii" din Vălenii de Munte, după intonarea imnului de stat a urmat depunerea de flori la monumentul savantului Nicolae Iorga.

"Azi au inceput cursurile celei de a 69-a editie a Universitatii Populare de Vara "Nicolae Iorga" in orasul Valenii de Munte. Participa ca de obicei cursanti avizati in domeniul istoriei si culturii poporului roman.

Basarabia, Bucovina, Banatul, Crisana, Maramuresul, Transilvania, Moldova, Muntenia, Oltenia si Dobrogea au raspuns prezent. Au lipsit romanii din Cadrilater.

Dupa intonarea imnului de stat si depunerea jerbelor de flori la bustul savantului, donat in anul 2008 de SMV Ploiesti si primarul de atunci d-l Nitu Mircea, a urmat inceperea propriu-zisa, prin expunerile diminetii sustinute de prof.univ.Adrian Nastase si acad.Georgeta Filitti, despre Nicolae Titulescu, respectiv Tache Ionescu.

Nu au lipsit saluturile de inceput ale celor implicati in organizarea editiei din acest an. Au participat parlamentarii PSD din Prahova, ai altor partide, nu, reprezentanti ai Consiliului Judetean Prahova, primarul orasului, primari din localitatile invecinate, oameni de cultura din institutiile judetene si locale.

Lucrarile se desfasoara pe parcursul intregii saptamani care urmeaza.", a anuntat Mircea Cosma.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.