ANALIZĂ. Facturile la întreținere, NUCLEARA care va lovi omenirea! Milioane de germani nu vor avea bani să plătească utilitățile!

Publicat in Politica 08 August 2022 825 ori
Google+ WhatsApp
ANALIZĂ. Facturile la întreținere, NUCLEARA care va lovi omenirea! Milioane de germani nu vor avea bani să plătească utilitățile!
ANALIZĂ. Facturile la întreținere, NUCLEARA care va lovi omenirea! Milioane de germani nu vor avea bani să plătească utilitățile!

Din cauza exploziei prețurilor la gaze, milioane de gospodării din Germania nu vor putea să-și plătească facturile la încălzire, potrivit președintelui Asociației germane a chiriașilor, Lukas Siebenkotten.

În principal, a spus el, sunt afectate persoanele care se află chiar deasupra nivelului de ajutor de la stat.

Germanii, la mâna Gazprom

„Vorbim de milioane de oameni aici", a avertizat Siebenkotten. Rusia, care a invadat Ucraina la sfârșitul lunii februarie, și-a redus drastic livrările de gaz prin conducta Nord Stream 1 din Marea Baltică. Acesta este un alt motiv pentru care prețurile cresc brusc.

Pentru a atenua acest lucru, este indicată o reformă a alocației pentru locuință și o mai bună protecție împotriva concedierii, a spus președintele asociației, scrie Die Welt.

„Ar trebui mărite semnificativ limitele de venit pentru persoanele care pot solicita ajutoare pentru locuințe". Potrivit lui Siebenkotten limita este fixată doar la un venit net lunar de 5.000 de euro pe gospodărie. În plus, în alocația pentru locuință ar trebui să se includă o alocație anuală forfetară pentru încălzire și o componentă climatică.

Aceasta ar putea fi utilizată, de exemplu, pentru a compensa creșterile chiriei în urma renovărilor care au ca efect economisirea energiei. Cancelarul Olaf Scholz (SPD) a anunțat recent o reformă a alocației pentru locuințe.

Siebenkotten a mai cerut ca locatarii care nu pot plăti costurile ridicate ale energiei să fie protejați și să primească o amânare de doi ani a datoriilor. La sfârșitul lunii iunie, asociația de locatari a prezentat deja o parte din cereri într-un plan în nouă puncte.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.