Cristian Bușoi, PNL: Ne pregătim pentru o iarnă fără gaz rusesc

Publicat in Politica 20 Iulie 2022 611 ori
Google+ WhatsApp
Cristian Bușoi, PNL: Ne pregătim pentru o iarnă fără gaz rusesc
Cristian Bușoi, PNL: Ne pregătim pentru o iarnă fără gaz rusesc

Europarlamentarul PNL Cristian Bușoi a salutat miercuri propunerea Comisiei Europene ca statele membre să reducă cu 15% consumul de gaze, până în luna martie a anului 2023, în cazul în care Rusia va întrerupe total furnizarea de gaze către Europa.

„După agresiunea neprovocată a Rusiei în Ucraina, politica energetică a devenit, în primul rând, o chestiune de securitate și accesibilitate. Uniunea Europeană nu va face jocul Rusiei. Este important ca toată lumea să știe că planul Comisiei Europene "Save gas for a safe winter" – "Economisim gaz pentru o iarnă sigură" propune o reducere voluntară a consumului și dezvăluie o serie de modalități diferite prin care statele membre, industriile și gospodăriile pot reduce consumul de gaze", scrie Bușoi, pe pagina sa de Facebook.

„Cu toții trebuie să acționăm acum pentru a evita un șoc de aprovizionare și pentru a preveni noi daune economice în această iarnă. Să analizăm toate opțiunile pe care le avem pentru a crește eficiența energetică la toate nivelurile economiei, pentru a reduce consumul inutil și pentru a crește producția internă de gaz. Să găsim cele mai eficiente metode de a încuraja și a răsplăti industria care găsește soluții pentru reducerea consumului de gaz și cele mai bune soluții pentru ca, în special, consumatorii casnici, consumatorii vulnerabili și instituțiile esențiale: spitalele și școlile să nu aibă se suferit peste iarnă", a adăugat acesta.

„Ne pregătim pentru o iarnă fără gaz rusesc și trebuie să ne asigurăm că rămânem uniți în efortul nostru comun", conchide Bușoi.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.