Dănileț, exclus pentru a TREIA oara din magistratura, pentru GRAVA NEGLIJENTA. Trei traficanti de droguri au fost eliberati pentru ca Danilet a uitat sa treaca durata arestului preventiv

Publicat in Politica 20 Iulie 2022 Actualizat: 20 Iulie 2022 1085 ori
Google+ WhatsApp
Dănileț, exclus pentru a TREIA oara din magistratura, pentru GRAVA NEGLIJENTA. Trei traficanti de droguri au fost eliberati pentru ca Danilet a uitat sa treaca durata arestului preventiv
Dănileț, exclus pentru a TREIA oara din magistratura, pentru GRAVA NEGLIJENTA. Trei traficanti de droguri au fost eliberati pentru ca Danilet a uitat sa treaca durata arestului preventiv

Secția pentru judecători în materia disciplinară din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileț, de la Tribunalul Cluj, pentru exercitarea funcției cu gravă neglijență. Este a treia hotărâre prin care CSM îl exclude din magistratură pe Danileț, primele două fiind în stadiu de recurs la ÎCCJ.

„HOTARÂRE

Cu majoritate,

Admite acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj .

În baza art.100 lit.e) din Legea nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, aplică domnului Danileţ Cristi Vasilică – judecător în cadrul Tribunalului Cluj, sancţiunea disciplinară constând în „excluderea din magistratură" pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art.99 lit. t) teza a II a din acelaşi act normativ.

Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie."

Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu în acest caz, pe 18 ianuarie 2022, în urmă articolului „Traficanți eliberați pe mâna lui Danileț", publicat de luju,ro în 12 ianuarie 2022. Este vorba despre cazul în care trei traficanți de droguri au fost puși în libertate după ce Cristi Vasilică Danileț (care le dăduse mandate de arestare preventivă) a uitat să treacă în hotărâre durata arestului preventiv și nu și-a motivat încheierea prin care dispusese arestarea acestora. Gafele au fost recunoscute de Danileț, care a încercat să își acopere neglijența cu o îndreptare de eroare materială.

Prima excludere
În 13 decembrie 2021, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a CSM a decis excluderea din magistratură a judecătorului Cristi Danileţ, de la Tribunalul Cluj, pentru manifestări pe care le-ar fi avut pe mai multe reţele de socializare. Danileţ susţine că excluderea sa din magistratură a fost decisă de CSM pentru două filmuleţe publicate pe Tik Tok, care nu au legătură cu justiţia şi profesia de magistrat, ci se referă la viaţa privată.

În 14 decembrie 2021, CSM a adoptat o hotărâre privind suspendarea judecătorului până la finalizarea dosarului privind excluderea lui Danileţ. Judecătorul a solicitat suspendarea, până la pronunţarea instanţei de fond, a executării acestei decizii din 14 decembrie.

A doua excludere
Pe 26 mai 2022, Secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM l-a sancționat pentru a treia oară pe judecătorul Cristi Danileț, a doua oară cu excluderea din magistratură (prima sancțiune a fost una mai blândă și a rămas definitivă la ÎCCJ). Danileț a fost exclus din magistratură pentru activitate politică interzisă magistraților.

Excluderea vizează activitatea lui Danileț într-un ONG alături de mai mulți politicieni USR. Abaterea se referă la „desfășurarea de activități publice cu caracter politic sau manifestarea convingerilor politice în exercitarea atribuțiilor de serviciu", raportată la „încălcarea prevederilor legale referitoare la incompatibilități și interdicții privind judecătorii și procurorii".

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.