Dâmbovița și Prahova, pe primele locuri în regiune, la atragerea de fonduri europene

Publicat in Politica 11 Iulie 2022 578 ori
Google+ WhatsApp
Dâmbovița și Prahova, pe primele locuri în regiune, la atragerea de fonduri europene
Dâmbovița și Prahova, pe primele locuri în regiune, la atragerea de fonduri europene

Dâmbovița este, potrivit bilanțului la 31 martie al Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, județul din regiune cu cele mai mari sume atrase din fonduri UE, ajungând la un total de 225 de contracte cu o valoare de 4.345.393.828 de lei. În ceea ce privește numărul de contracte, cel mai bine s-au descurcat, până în prezent, prahovenii.

Regiunea Sud-Muntenia figurează, conform situației prezentate de Ministerul Investițiilor și Fondurilor Europene, cu un total de 15.843.826.781 lei, din care aproape 27,5%, adică mai bine de un sfert, reprezintă valoarea proiectelor din Dâmbovița care au atras fonduri europene. Județul ocupă, de altfel, primul loc în regiune, conform situației până la 31 martie, cu un total de 4.345.393.828 de ei, din care 3.046.208.169 lei sunt bani primiți de la Uniunea Europeană

"Dâmbovița este pe primul loc la atragerea de fonduri europene în Regiunea Sud – Muntenia.

Cu cele peste 4,4 miliarde de lei, depășim celelalte 6 județe ale regiunii din care facem parte – Prahova, Argeș, Ialomița, Călărași, Giurgiu și Teleorman. Se demonstrează, încă o dată, că intenția mea de a transforma Dâmbovița în polul de dezvoltare al regiunii noastre are un fundament solid, bazat pe investițiile care au ca sursă de finanțare fondurile europene, dar și bugetul național și fondurile proprii ale Consiliului Județean Dâmbovița.

Dezvoltarea tuturor comunităților locale este o muncă de echipă și faptul că se investește masiv în județul Dâmbovița îmi arată că toți au înțeles acest lucru", a transmis Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean.

Cele mai multe proiecte finanțate, 168, au fost depuse în cadrul Programului Operațional Regional. Valoarea totală a acestora este de 1.588.808.350 de lei, din care 1.152.118.623 lei a fost finanțarea de la Uniunea Europeană.

Pe primul loc, ca valoare, cu un total de 2.418.489.659 de lei, se află cele 16 proiecte din Programul Operațional Infrastructură Mare, care a beneficiat de o finanțare de la UE ce a ajuns la 1.661.263.866 lei.

Județul a mai atras fonduri europene prin Programul Operațional Capital Uman (20 de proiecte), Programul Operațional Competitivitate (16 proiecte) și Programul Operațional Capacitate Administrativă (5 proiecte).

Citeste articolul integral AICI

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.