Fluxul nu a fost găsit.

Laura Moagher, senator PSD PRAHOVA: Actualul Cod Fiscal pare din Evul Mediu. Trebuie reformat, pentru echitate intre categoriile sociale

Publicat in Politica 21 Iunie 2022 342 ori
Google+ WhatsApp
Laura Moagher, senator PSD PRAHOVA: Actualul Cod Fiscal pare din Evul Mediu. Trebuie reformat, pentru echitate intre categoriile sociale
Laura Moagher, senator PSD PRAHOVA: Actualul Cod Fiscal pare din Evul Mediu. Trebuie reformat, pentru echitate intre categoriile sociale

Necesitatea reformei fiscale, din perspectiva PSD

Actualul Cod Fiscal, care pare desprins din Evul Mediu, și-a arătat limitele!

Este nevoie de o reformă care să asigure justiția socială, precum și echitatea și solidaritate între contribuabili.

Nu este o chestiune despre ideologie, ci despre realitate.

Oamenii și economia suferă, deci e nevoie de o schimbare! Este absurd să ne așteptăm la reducerea decalajelor sociale, mergând mai departe cu același Cod Fiscal care le-a creat.

Scopul reformei nu este de a introduce sau scoate anumite taxe, ci dea a crea o societate mai echitabilă, care să ofere un trai decent tuturor cetățenilor.

PSD a salutat decizia Coaliției de guvernare de a accepta propunerea social-democrată privind aplicarea unui sistem progresiv de deduceri pentru salariile sub 4.500 de lei astfel încât, la nivelul salariului minim să se ajungă la un impozit de 0%.
Însă, în egală măsură, PSD insistă și speră că partenerii de guvernare vor înțelege necesitatea și utilitatea celorlalte propuneri, respectiv:
-Supraimpozitarea cu 40% a sumelor din veniturile salariale din sistemul bugetar care depășesc salariul Președintelui României
-Supraimpozitarea în două trepte a pensiilor speciale, respectiv o cotă de impozitare de 40% pentru suma care depășește pragul 9.000 de lei (cinci pensii medii nete) și de 90% pentru ceea ce depășește 18.000 lei (10 pensii medii nete)
-O contribuție pentru Sănătate și Educație de 0,5% din cifra de afaceri, plătită temporar, timp de doi ani, de companiile care au venituri anuale de peste 100 de milioane de euro. Din această contribuție se pot finanța, de exemplu, două măsuri importante din Programul de guvernare: Programul „Masă caldă în școli" și înființarea rețelei naționale de centre comunitare de sănătate.

Laura Fulgeanu-Moagher,
Senator PSD PRAHOVA

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.