ISU Prahova are 4 noi autospeciale de interventie, de ultima generatie. Subprefectul Emil Draganescu, prezent la receptia organizata astazi la Ploiesti

Publicat in Politica 17 Iunie 2022 Actualizat: 17 Iunie 2022 537 ori
Google+ WhatsApp
ISU Prahova are 4 noi autospeciale de interventie, de ultima generatie. Subprefectul Emil Draganescu, prezent la receptia organizata astazi la Ploiesti
ISU Prahova are 4 noi autospeciale de interventie, de ultima generatie. Subprefectul Emil Draganescu, prezent la receptia organizata astazi la Ploiesti

ISU Prahova are, incepand de astazi, 4 noi autospeciale de interventie, de ultima generatie, achizitionate cu fonduri europene atrase de institutie.

La evenimentul organizat cu ocazia receptionarii autospecialelor a participat si subprefectul Emil Draganescu, iar mesajul transmis de acesta a fost unul incurajator pentru toate deconcentratele din Prahova:

"Dragi prieteni,

Astăzi am participat la sediul ISU Prahova la recepția a patru autospeciale moderne care vor aduce plus valoare in acțiunile salvatorilor noștri!

Le-am spus acestora că resursele umane și materiale de calitate reprezintă cheia reușitelor și că, deși e loc de mai bine, suntem pe drumul cel bun!

Tot astăzi am făcut o analiză a fenomenului infracțional de la nivelul orașelor prahovene alături de domnul prefect, de șefii IJP Prahova , de cei ai polițiilor orășenești și de conducătorii unor deconcentrate!", a anuntat Draganescu.

Ce spune ISU Prahova despre noile achizitii:

Autospeciale de intervenție și echipamente nou intrate în dotarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență Șerban Cantacuzino al județului Prahova

În acest an, parcul auto al inspectoratului a fost completat cu patru autospeciale de ultimă generație, achiziționate prin atragerea unor fonduri externe nerambursabile semnificative de către Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, iar Consiliul Județean Prahova a sprijinit buna desfășurare a activității inspectoratului prin alocarea unui buget care a permis modernizarea sistemului pe mai multe paliere și creșterea eficienței intervențiilor.

Reînnoirea parcului auto rămâne în continuare o prioritate având în vedere că subunitățile operative încă dețin tehnică de intervenție cu durată de exploatare depășită, iar serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la înalte standarde de calitate.
Suntem conștienți că diversitatea și complexitatea misiunilor instituției și necesitatea asigurării unui serviciu de calitate pentru cetățeni presupun, pe lângă o bună pregătire a personalului, echipamente de intervenție și mijloace logistice adecvate.

Obiectivul fundamental al întregii activități a inspectoratului constă în îmbunătățirea calității misiunilor executate în folosul populației, prin creșterea calității acțiunilor de prevenire și intervenție în domeniul situațiilor de urgență.

În perioada următoare, avem în vedere identificarea unor soluții fiabile și performante pentru modernizarea Detașamentelor de Pompieri 2 Ploiești și Sinaia, cât și dotarea cu tehnică de intervenție.
Totodată, ne propunem să oferim întreaga noastră susținere celor care au ales să-și riște propria siguranță pentru siguranța celorlalți, celor care luptă pentru viața semenilor lor.
Astfel, autospecialele completează tehnica disponibilă în prezent și vin în sprijinul salvatorilor pentru desfășurarea intervențiilor specifice.

1. O autospecială de stingere cu capacitatea de 10.000 de litri de apă, din totalul celor 200 de același tip, care vor fi achiziționate în cadrul Proiectului VIZIUNE 2020, completează parcul auto al inspectoratului.
Reamintim faptul că anul trecut, în luna iunie, au fost semnate două Acorduri-cadru în valoare de 159 milioane euro privind achiziția a 476 de autospeciale de stingere a incendiilor dintre care 276 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000 l, respectiv 200 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000 l.
Autospecialele sunt destinate intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accent pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament ridicat de stingere. Un element de noutate al acestor mijloace tehnice îl reprezintă posibilitatea de a se alimenta cu apă și din surse fără presiune (lacuri, acumulări de apă, râuri etc.), un real avantaj atunci când intervenția are loc în zone greu accesibile, situate la mare distanță de hidranți.

2. Autospeciala de tip neonatologic este destinată transportului nou născuților, în condiții de terapie intensivă, dotată cu o targă adaptată pe care este montat un incubator performant, precum și echipamente medicale specifice pentru terapie intensivă.
Principalele echipamente care se găsesc în dotarea ambulanțelor constau în incubator de transport, targă, saltea vacuum dedicată pentru copii, instalație fixă de oxigen, instalație fixă de aer, butelii oxigen portabil, ventilator automat, dispozitive de aspirație, defibrilator, aparat infuzie volumetrică, încălzitor prin radiație și trusă resuscitare adult.
Autospeciala a fost achiziționată prin intermediul proiectului Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențe medicale, finanțat prin Programul Operațional Regional.
Valoarea unei astfel de ambulanțe este de 888.757,85 lei (TVA inclus).

3. Autoplatforma hidraulică de intervenție și salvare de la înălțimea

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.