Spitalul de Pediatrie Ploiesti, aproape de colaps! Managerul Anca Miu, apel disperat: avem nevoie rapid de medici la Primiri-Urgente

Publicat in Politica 13 Iunie 2022 5194 ori
Google+ WhatsApp
Spitalul de Pediatrie Ploiesti, aproape de colaps! Managerul Anca Miu, apel disperat: avem nevoie rapid de medici la Primiri-Urgente
Spitalul de Pediatrie Ploiesti, aproape de colaps! Managerul Anca Miu, apel disperat: avem nevoie rapid de medici la Primiri-Urgente

Spitalul de Pediatrie din Ploiesti are nevoie de medici, situatia fiind una cu adevarat disperata. Managerul Anca Miu a lansat un apel pe Facebook adresat tuturor celor care pot ajuta unitatea medicala in a-si restabili numarul necesar de cadre medicale, in special pentru Compartimentul Primiri-Urgente.

Dr. Anca Miu a explicat si motivele pentru care cei cativa medici care ar fi interesati sa se angajeze la spitalul ploiestean ajung sa renunte la idee: pe de o parte, salariile mici comparativ cu remuneratia pe care ar obtine-o in tarile vestice, iar pe de alta parte, presiunea mediatica si scandalurile care s-au tinut lant de acest spital.

Managerul unitatii medicale spune ca tocmai lipsa acuta de medici duce la formarea cozilor uriase in salile de asteptare, iar de aici pornesc problemele pe care le semnaleaza atat mass-media, cat si parintii, pe retelele de socializare.

"In zi de sarbatoare ma adresez tuturor jurnalistilor din lista mea de prieteni si nu numai.
Dragii mei, va rog sa sustineti toate initiativele spitalului de a aduce personal medical superior in cadrul Compartimentului de Primiri Urgente.
Adica: de cate ori se scot posturi la concurs, distribuiti postarile mele,cu privire la concursuri.
Am avut inscrieri in urma cu 2 saptamani pentru 2 posturi de medic la CPU. Cati amatori? Nici unul...
Explicatie: munca multa, reprosuri infinite,lipsa de respect fata de activitatea medicala , injurii, postari injuste.Medicii tineri citesc toate postarile de pe retele de socializare si din media si se lasa pagubasi.Se angajeaza in spitale mici, fara linii de garda (deci fara scandaluri) sau pleaca in strainatate( pe salarii mari).
Timpul de asteptare prelungit de la toate serviciile de urgenta se datoreaza numarului mare de prezentari(140-150/24 ore in cazul nostru).
Solutia este matematica: MAI MULTI DOCTORI,dar ,dupa cum am mentionat, nu avem amatori pentru posturile scoase la concurs.
Asa ca fac apel la solidaritatea dumneavoastra pentru a rezolva aceasta problema importanta a comunitatii noastre.
Intrebarea tuturor ar trebui sa fie: CUM POT SA AJUT?
Multumesc si Doamne ajuta!", a scris dr. Anca Miu, pe Facebook.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.