Lansare de carte, la Casa Titulescu: Tratatul de la Trianon și destinul României Mari

Publicat in Politica 09 Iunie 2022 Actualizat: 09 Iunie 2022 1012 ori
Google+ WhatsApp
Lansare de carte, la Casa Titulescu: Tratatul de la Trianon și destinul României Mari
Lansare de carte, la Casa Titulescu: Tratatul de la Trianon și destinul României Mari

Astazi, 8 iunie 2022, la Casa Titulescu din Soseaua Kiseleff 47, a avut loc lansarea cartii "Tratatul de la Trianon si soarta Romaniei Mari", aparuta sub coordonarea Prof. Dr. Univ. Sabin Dragulin, in prezenta unei audiente formata din oameni de cultura, lideri ai unor fundatii de prestigiu, o delegatie a Senatului Frantei alcatuita din sase membri - condusa de senatorul Bernard Fournier, dar si reprezentanti ai administratiei si politicii din Romania.

La data de 4 iunie 1920, la Paris, Nicolae Titulescu a semnat, din partea României, alături de dr. Ion Cantacuzino, Tratatul de pace de la Trianon, între Puterile Aliate și Asociate, pe de o parte, și Ungaria, pe de altă parte.

Despre valorile curpinse in Tratat, dar si despre elementele de actualitate ce tin de acesta, s-a discutat astazi in prezenta unui public numeros, atentia fiind concentrata si pe subiectul asa-zisei "ofensive" maghiare in Transilvania, Maramures, Crisana si Banat.

 Au tinut scurte cuvantari senatorul Titus Corlatean, coordonatorul Sabin Dragulin, presedintele SMV Ploiesti, Mircea Cosma, senatorul francez Bernard Fournier si altii. Cu acest prilej, fondatorul SMV Ploiesti a lansat invitatia participarii la inaugurarea bustului omului politic Nicolae Titulescu in Parcul "Constantin Stere" Bucov, pe 15 iunie 2022 si a statuii acestuia, la Chisinau, pe 31 august 2022.

 

 "Dezbatere puternica privind Tratatul de la Trianon si destinul Romaniei Mari. O lucrare stiintifica dedicata momentului astral al romanilor dar si marelui act de dreptate istorica pentru popoarele din Centrul Europei. Precizari clare si ferme sustinute de presedintii comisiilor de politica externa a senatului francez si roman, ambasadori, fundatii cu preocupari. Am fost onorat sa fiu invitat la cuvant de presedintele Fundatiei "Nicolae Titulescu",prof.dr.Adrian Nastase, diplomat de exceptie, fost prim-ministru al Romaniei!", a scris Mircea Cosma, pe pagina sa de Facebook.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.