Scandal in Consiliul Local Ploiesti. PNL nu a vrut sa dezbata un proiect european de 12 milioane de euro

Publicat in Politica 12 Mai 2022 863 ori
Google+ WhatsApp
Scandal in Consiliul Local Ploiesti. PNL nu a vrut sa dezbata un proiect european de 12 milioane de euro
Scandal in Consiliul Local Ploiesti. PNL nu a vrut sa dezbata un proiect european de 12 milioane de euro

Ploieştiul riscă să piardă şansa la o finanţare europeană de aproape 12 milioane de euro pentru achiziţia a 22 de autobuze electrice şi amplasarea câtorva zeci de staţii de încărcare. Şedinţa de joi a Consiliului Local a adus un scandal de proporţii între primarul Volosevici, iniţiatorul unui proiect de atragere a finanţării în asociere cu vecinii din Ariceştii Rahtivani, şi consilierii de la PNL, care au refuzat punerea lui în dezbatere.

Autorităţile vor să obţină fonduri europene, prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, pentru înnoirea parcului auto şi instalarea unor staţii de încărcare pentru vehicule electrice. O hotărâre în acest sens fusese adoptată deja de către Consiliul Local, forul legislativ al Ploieştiului, însă autorităţile şi-au dat seama ulterior că aceasta ar fi fost inutilă, deoarece, pentru a atrage finanţarea, e nevoie să existe o asociere între cel puţin două unităţi administrativ-teritoriale. Şi aşa a apărut proiectul de joi, iniţiat de primarul Andrei Volosevici şi care propunea asocierea între municipiul Ploieşti şi comuna vecină Ariceştii Rahtivani.

Consilierii PNL, colegii de partid ai primarului, au votat împotriva introducerii proiectului de hotărâre pe ordinea de zi a şedinţei, sub pretextul că nu a existat o hotărâre prin care vecinii din Ariceşti să se arate de acord cu intrarea în această asociere, ceea ce a generat un întreg scandal.

 

Sursa www.telegrama.ro

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.