Subprefectul Emil Dranagescu a reprezentat Prefectura Prahova la evenimentele dedicate Zilei Europei

Publicat in Politica 09 Mai 2022 342 ori
Google+ WhatsApp
Subprefectul Emil Dranagescu a reprezentat Prefectura Prahova la evenimentele dedicate Zilei Europei
Subprefectul Emil Dranagescu a reprezentat Prefectura Prahova la evenimentele dedicate Zilei Europei

Ziua Europei a fost sărbătorită astăzi la Ploiești așa cum se cuvine, printr-o ceremonie religioasă și militară care s-a desfășurat pe platoul din fața Palatului Administrativ, la care au participat reprezentanți ai tuturor armelor, dar și reprezentanți ai autorităților județene și locale.

Instituția Prefectului Județul Prahova a fost reprezentată la această sărbătoare de către subprefectul Emil Drăgănescu, care a vorbit despre importanța apartenenței la marea familie- Uniunea Europeană, dar și despre valențele pe care acest lucru le atrage cu sine.

La data de 9 mai 1950 s-a făcut primul pas în direcţia creării Uniunii Europene de astăzi, iar Robert Schuman afirma următoarele:

"Pacea mondiala nu poate fi asigurata fara a face eforturi creatoare proportiinale cu pericolele care o ameninta. Contributia pe care o poate aduce civilizatiei o Europa organizata si activa este indispensabila pentru mentinerea unor relatii pasnice."

Aşa începea una dintre cele mai importante declaraţii ale secolului trecut. Schuman avea să prezinte ideea lui Jean Monnet de a face războiul imposibil.

Ziua Uniunii Europene nu înseamnă numai data de naştere a proiectului european, ci şi o zi a bucuriei de a uni oamenii, o zi a voinţei de solidaritate, o zi a marii comunităţi din care fac parte toţi cetăţenii Uniunii Europene. Poate fi definită ca ziua cetăţenilor unei "Europe Unite", care s-a construit de-a lungul deceniilor ca o unitate în diversitate.

La mulți ani, România! La mulți ani, Europa!

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.