Codin Maticiuc, laude la adresa PSD. "Dupa ani de zile in care m-am plans de o anormalitate, solutia a venit de la Marcel Ciolacu si Alfred Simonis"

Publicat in Politica 03 Mai 2022 Actualizat: 03 Mai 2022 766 ori
Google+ WhatsApp
Codin Maticiuc, laude la adresa PSD. "Dupa ani de zile in care m-am plans de o anormalitate, solutia a venit de la Marcel Ciolacu si Alfred Simonis"
Codin Maticiuc, laude la adresa PSD. "Dupa ani de zile in care m-am plans de o anormalitate, solutia a venit de la Marcel Ciolacu si Alfred Simonis"

Marcel Ciolacu a trimis o lege în Parlament după o discuţie cu Codin Maticiuc. Afaceristul s-a plâns în nenumărate rânduri că pentru a efectua anumite lucrări la spitalele cu probleme nu poate recupera TVA pentru materialele achiziţionate prin fundaţia sa.

Marcel Ciolacu a trimis o lege în Parlament după o discuţie cu Codin Maticiuc. „Normalitatea să nu mai fie o minune!"


Plângerea lui Codin Maticiuc a ajuns la urechile lui Marcel Ciolacu, care i-a promis că va rezolva situţia.

„Trăiesc o minune de ceva timp, abia acum pot să vă vorbesc despre ea. Trăim într-o țară nebună cu legi tâmpite, asta cred ca știați deja. Eu prin Fundatia Metropolis și inițiativa #spitalepublicedinbaniprivati renovez spitale. Ne-am pus amprenta renovand sau utiliand nu mai puțin de șapte spitale din țara asta.

Ce nu știu dacă știți este că eu toate aceste materiale la cumpăr cu un TVA pe care nu-l pot recupera. Cum, cum? Ei bine, DA, un dezvoltator imobiliar poate recupera TVA-ul, o fundație nu. Eu primesc cererea de la un spital de stat, tot de la ei primesc tema de proiectare, eu renovez și construiesc băi prin saloane conform cu cerințele lor, conducerea spitalului recepționează lucrarea care trece (cum e și normal) în proprietatea statului. Buuun. Ei bine eu pentru PRIVILEGIUL de a ajuta statului eu trebuie sa plătesc TVA și nu-l pot recupera. Probabil ministerul finanțelor e gelos pe ministerul sănătății ca doar el primește ajutorul nostru.

Ei, și eu expun problema asta peste tot unde am ocazia. Cum primesc un microfon la un podcast, emisiune sau decernare de premii ma plâng pe tema asta. Și deobicei rămâneam doar eu cu lamentarile mele. Am făcut-o și când am primit premiu de la revista Capital. În loc sa mulțumesc divinității și familiei eu, hop, cu problema.

A doua zi m-a sunat Dan Andronic și mi-a spus că Marcel Ciolacu îi cere numărul meu. La distanță de cinci minute m-a sunat șeful PSD și mi-a spus că m-a auzit vorbind și că i se pare și lui ceva în neregulă:

– Adică voi construiți și reparați spitale, veniți în ajutorul statului cu fonduri private într-un domeniu în care noi suntem atât de deficitari și statul vă taxează?

– Cam, așa ceva, domnule Ciolacu.

– Am înțeles, nu e în regulă, o să te sune Fredy", a povestit Codin Maticiuc pe pagina sa de Facebook.

Codin Maticiuc se implică în scandalul tăierii fondurilor Teatrului Metropolis şi îl provoacă pe Nicuşor Dan: „Scurgerea asta de bani inutilă e dureroasă"

„M-am bucurat deși nu știam cine este acest Fredy. Două zile mai târziu ma întâlneam cu Fredy, adică Alfred Simonis, deputat de Timiș. Cu o figura extrem de serioasă, îmbrăcat la costum, eu boschetar cum ma știți. În cincisprezece minute înțelesese problema și îi dădea dreptate șefului său.

– Da, mi-e clar. O să scriu o propunere de lege și n-are cum să nu treacă. Putem sa dăm și o ordonanță de urgenta că ne pricepem la d'astea!

A râs. Am râs și eu. Recunosc că sunt un fan al autoironiei și băiatului din fața mea nu îi lipsea această calitate.
Au trecut câteva săptămâni, timp în care nu m-am mai gândit la asta. Nu cred în politicieni în general, vorbisem și cu doamnele de la Dăruiește Viață care in construcția spitalului au plătit TVA de le-a ieșit pe nas. Și ele și alții m-au asigurat: „N-o să se întâmple!".

Iată că ceea ce toată lumea, inclusiv eu, consideram imposibil a venit în a treia zi de Paști. Fredy a depus propunerea legislativa în Parlament. O minune. Una după care strig de câțiva ani, una pe care astăzi mi-o susțin niște oameni pe care nu ii cunosc și nici măcar nu i-am votat. Nu știu dacă o să treacă această lege dar eu le mulțumesc acestor oameni și pentru încercarea de a aduce puțină normalitate.

P. S. Nu știu cum putem susține noi această lege dar dacă credeți ca mine că atunci când construiești ceva pentru stat TREBUIE să-ți poți recupera taxele ca să le reinvestesti TOT pentru stat pentru ca (la naiba) știm sa folosim banii aceia pe taxe mai bine decât conducătorii atunci VA ROG sa shareuiti aceste rânduri. Poate le vor citi destui parlamentari încât legea să treacă. Poate chiar în unanimitate. Să ducem minunea până la capăt", a mai scris Codin Maticiuc.

„Trebuie să schimbăm lucrurile, astfel încât normalitatea să nu mai fie o „minune". Toți cei care dăruiesc din timpul și banii lor pentru a face bine celor din jur trebuie sprijiniți. Și asta vom face!", a declarat liderul PSD, Marcel Ciolacu, care a distribuit pe pagina sa de Facebook postarea lui Codin Maticiuc.

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.