Nu le-a mers cu paradeala! Doi judecatori de la Curtea de Apel Ploiesti au spulberat un dosar inventat la Haules de Portocala si Savu

Publicat in Politica 03 Mai 2022 Actualizat: 04 Mai 2022 1295 ori
Google+ WhatsApp
Nu le-a mers cu paradeala! Doi judecatori de la Curtea de Apel Ploiesti au spulberat un dosar inventat la Haules de Portocala si Savu
Nu le-a mers cu paradeala! Doi judecatori de la Curtea de Apel Ploiesti au spulberat un dosar inventat la Haules de Portocala si Savu

Judecatorii Cristina Georgescu si Lucian Craciunoiu de la Curtea de Apel Ploiesti au dispus rejudecarea dosarului in care procurorii DNA Mircea Negulescu si Alfred Savu au executat cinci oameni de afaceri. CA Ploiesti a constatat incalcarea dreptului la un proces echitabil. Principalul inculpat a fost arestat preventiv 3 luni (Minuta)

Inca o catastrofa a Unitatii de paradeala "Haules" a picat in instanta. Marti, 3 mai 2022, judecatorii Cristina Georgescu si Lucian-Constantin Craciunoiu de la Curtea de Apel Ploiesti au dispus rejudecarea unui dosar in care celebra „Unitate Haules" DNA Ploiesti a vrut sa execute cinci oameni de afaceri, dintre care pentru unul a obtinut arest preventiv timp de trei luni. Motivul il constituie faptul ca la fond inculpatii nu au avut parte de un proces echitabil, asa cum impune articolul 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului.

Este vorba despre o cauza vizand presupuse fraude cu fonduri europene necesare pentru o fabrica de betoane si alta de asfalturi, cu un presupus prejudiciu de 9,67 milioane de lei. Un dosar cu atat mai spectaculos, cu cat la fond a produs doar condamnari – si toate cu executare. Dupa cum vedeti in facsimilul de mai jos, rechizitoriul cauzei nr. 259/P/2014 a fost semnat de catre procurorii Alfred Virgiliu Savu si Mircea Negulescu – poreclit „Portocala" si „Zdreanta" (foto 1) –, primind confirmarea din partea lui Lucian Gabriel Onea, seful de la acea vreme al DNA Ploiesti.

Totul a inceput in 13 octombrie 2015, cand DNA a anuntat retinerea omului de afaceri Mihai Matei, administrator al SC Matero Alma SRL, acuzat de fraude cu fonduri europene, fals, spalare de bani si grup infractional organizat, intr-un dosar fabricat de unitatea de elita Haules.

Matei avea sa fie eliberat din arestul preventiv abia in 22 ianuarie 2016. Pentru aceleasi acuzatii, sotia afaceristului, Aurelia Liliana Matei, a fost pusa sub control judiciar. In 24 decembrie 2015, DNA a anuntat trimiterea in judecata atat a sotilor Matei, cat si a altor doi afaceristi (Catalin Vladila si Anghel Avram). Al cincilea inculpat – Ovidiu Secu – a fost trimis in judecata intr-un dosar separat (conexat in cele din urma la celalalt), DNA dand comunicat in acest sens in data de 7 iulie 2016.

Redam minuta hotararii CA Ploiesti nr. 559/2022 din dosarul nr. 8627/105/2015:

„In temeiul art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedura penala admite apelurile declarate de inculpatii persoane fizice: MATEI MIHAI, MATEI AURELIA LILIANA, AVRAM ANGHEL, SECU OVIDIU si VLADILA CATALIN, de inculpatele persoane juridice: SC MAKTUB SRL (prin lichidator CRETU LAURA) SC LEASIMAT SRL (prin administrator judiciar CISMARU ELENA) si SC MATERO AMA SRL (prin administrator judiciar CISMARU ELENA), precum si de curatorul MATEI IOANA, in calitate de reprezentant legal al minorelor MATEI ILINCA GABRIELA si MATEI MARY STEPHANIE, impotriva sentintei penale nr.280 din 23 noiembrie 2020 pronuntate de Tribunalul Prahova.

In temeiul art. 423 alin. (1) Cod procedura penala raportat la art. 6 din Conventia Europeana a Drepturilor Omului, desfiinteaza in totalitate sentinta si trimite cauza spre rejudecare la aceeasi instanta (Tribunalul Prahova), potrivit considerentelor prezentei decizii.

Sursa: www.luju.ro

 

Admin.A

www.PH-online.ro a fost înfiintat în 2008, ca prim cotidian online al Prahovei. De atunci, publicatia Ph-online.ro se pozitioneaza pe primul  loc in topul celor mai citite ziare online ale Prahovei, conform Trafic.ro, inregistrand peste 1.000.000 de afisari ale stirilor, in fiecare luna.
Daca ai surprins ceva interesant in localitatea ta, trimite-ne povestea insotita de imagini pe adresa de
Contact:
 mail-office 

Acest site foloseste cookie. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor.